Resolució
Q-03404/2010 Disconformitat amb l'actuació de la Policia Local de Rubí per la reclamació de la taxa per utilització del dipòsit municipal i per la informació proporcionada sobre aquesta qüestió.

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 21/07/2010
Data de l'últim moviment 24/08/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Rubí Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa perquè se li ha reclamat la taxa per utilització del dipòsit municipal després d'un accident de trànsit atès que no va poder recollir el vehicle a causa de les lesions que va patir en l'accident.

Contingut

En vista de la informació aportada tant per la persona interessada com per l'Ajuntament de Rubí mitjançant l'informe de la Guàrdia Urbana, el Síndic assenyala que l'article 4.b) de l'Ordenança fiscal número 26 del municipi exceptua la subjecció a la taxa en els casos en què el vehicle sigui ingressat per accident i es perllonga la no subjecció més enllà de tres dies hàbils si la retirada del vehicle no ha estat possible per causes de força major degudament acreditades.

Atesa aquesta disposició, i tenint constància dels fets i de la impossibilitat de recollir el vehicle a causa de les lesions que la persona interessada va patir en l'accident, caldria poder tenir en compte aquesta circumstància com una possible causa de força major que impedeixi la subjecció a la taxa.

D'altra banda, el Síndic recorda a l'Ajuntament que el procediment d'aplicació dels tributs tant en la fase de gestió com en la de recaptació s'ha de subjectar a les determinacions establertes en la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, i a la resta de normativa que la desenvolupa. A aquest efecte, l'article 62 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix la nul·litat de ple dret dels actes de les administracions públiques dictats prescindint total i absolutament del procediment establert legalment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/11/2010 Ajuntament de Rubí Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/12/2010 Ajuntament de Rubí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/04/2011 Ajuntament de Rubí Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/05/2011 Ajuntament de Rubí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/08/2011 Ajuntament de Rubí Resolució