Resolució
Q-03424/2012 Disconformitat amb la manca d'informació a les famílies dels alumnes d'una escola de Lloret de Mar de l'existència d'una denúncia per un delicte contra la llibertat sexual presumptament comès per un professor que impartia activitats extraescolars al centre

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres ensenyaments
Data d'inici 09/05/2012
Data de l'últim moviment 30/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'escola de Lloret de Mar en què estudia el seu fill no informés la família de l'existència d'una denúncia per un delicte contra la llibertat sexual presumptament comès per un professor que impartia activitats extraescolars al centre.

Exposa que el seu fill és una de les presumptes víctimes, i que si bé van observar com aquest docent deixava d'impartir l'activitat, es van assabentar dels fets pels mitjans de comunicació.

Contingut

Un cop analitzat l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament, el Síndic observa que tant la Inspecció educativa com la direcció de l'escola van dur a terme nombroses actuacions des del moment en què es va tenir coneixement de la detenció del docent. 

Això no obstant, de la informació facilitada també es desprèn que la detenció va ser coneguda per l'escola i la Inspecció educativa el dia 8 de març, l'endemà que es produís, i que la comunicació a les famílies de l'escola va tenir lloc el dia 21 de març.

Es tracta d'informació que afectava en primer terme les famílies que van denunciar però que també afectava la resta de famílies amb infants a l'escola, i que per la seva naturalesa els podia causar molta preocupació. Per aquest motiu, el Síndic considera que el conjunt de famílies de l'escola hauria d'haver estat informat amb més rapidesa i que s'hauria d'haver evitat que tinguessin coneixement de la situació a través dels mitjans de comunicació.

En relació amb aquesta qüestió, el Síndic recorda al Departament d'Ensenyament que en matèria d'educació la informació és un dret de les famílies que abasta situacions com la que s'exposa en aquest cas, ja que pot haver afectat els seus fills, i que aquesta informació constitueix una peça clau per promoure la confiança i el compromís de les famílies.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/06/2012 Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/09/2012 Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/10/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/11/2012 Departament d'Ensenyament Resolució
30/11/2012 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat