Resolució
Q-03431/2011 Queixa pel comportament d'una professora d'un institut de Sabadell.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Professors
Data d'inici 31/05/2011
Data de l'últim moviment 28/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Síndic Municipal de Greuges de Sabadell Estudi inicial de la queixa

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que un alumne d'un institut de Sabadell va ser objecte d'un agressió, d'amenaces i d'insults a la porta del centre per part de la professora de català, del seu company i d'un amic d'aquests.

Exposa que en altres ocasions aquesta docent ja ha enviat el seu company perquè agredeixi verbalment i físicament els alumnes que segons el seu criteri presenten un mal comportament durant les seves classes.

En aquest cas afegeix que l'alumne en qüestió havia avisat la direcció del centre que succeiria aquest fet, que ja s'havia produït amb anterioritat altres vegades, però la direcció no va fer cas d'aquest advertiment fins que finalment l'agressió es va produir, davant d'altres mestres, alumnes i veïns que van presenciar l'incident.

La persona interessada exposa que com a conseqüència dels fets, aquest alumne va haver de rebre, a causa de l'ensurt, assistència mèdica. Finalment, indica que aquesta docent té un tracte poc adequat amb l'alumnat, que parla per telèfon durant les classes o bé que surt de l'aula a mitja classe.

Contingut

A banda de les mesures que el Departament d'Ensenyament exposa que va adoptar el centre davant d'aquest incident, el Síndic ha estat informat per la persona interessada que la docent no es troba actualment al centre, sense que se'n conegui les causes.

El Síndic, atesa la gravetat dels fets succeïts, suggereix al Departament que, en cas que la professora esmentada es trobi adscrita a un altre centre de titularitat pública, o en cas d'un eventual retorn, se'n faci el seguiment oportú i, si escau, s'adoptin mesures per assegurar el bon tracte a l'alumnat i el respecte dels seus drets, en els termes que preveu el Decret 279/2006, de 4 de juliol, sobre drets i deures de l'alumnat i regulació de la convivència en els centres educatius no universitaris de Catalunya.

Amb aquest suggeriment, el Síndic dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/06/2011 Síndic Municipal de Greuges de Sabadell Acusament de recepció
03/06/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/10/2011 Departament d'Ensenyament Resolució