Resolució
Q-03441/2012 Disconformitat amb la lentitud de l'Hospital de Sabadell a l'hora de programar una intervenció quirúrgica

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 09/05/2012
Data de l'últim moviment 29/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'escassa diligència de l'Hospital de Sabadell a l'hora de programar al seu pare les proves preoperatòries necessàries abans que l'intervinguin del tumor que li van detectat a la bufeta, cosa que fa endarrerir la intervenció.

Contingut

El Departament de Salut informa que la demora en aquest cas es va produir perquè es van haver de fer els controls cardíacs necessaris que van demanar des del Servei d'Anestèsia abans d'intervenir la persona interessada.

Així, malgrat que d'aquesta informació es desprèn que inicialment es van dur a terme les gestions necessàries d'una manera diligent, sembla que el circuit es va alentir quan es van necessitar informes relatius a la patologia cardiològica de la persona interessada. El Síndic considera que, atesa la sospita de càncer, s'hauria d'haver actuat amb més celeritat.

En aquest sentit, cal recordar que el Programa de diagnòstic ràpid de càncer segueix les directrius del Pla director d'oncologia de Catalunya, que recomana que el temps entre la sospita fonamentada de patir un càncer i l'inici del tractament sigui inferior a 30 dies, sempre que les característiques del procés específic de diagnòstic ho permetin.

Atès que en aquest cas s'ha superat aquest termini amb escreix, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè s'introdueixin les mesures correctores que calguin perquè, en els casos en què s'hagi de demanar algun informe complementari emès pels professionals del mateix centre sanitari o d'un altre centre, s'acceleri tant com sigui possible l'elaboració d'aquests informes i les proves complementàries que s'hagin de fer abans, en cas que siguin necessàries.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/05/2012 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2012 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/09/2012 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/01/2013 Departament de Salut Resolució
29/01/2013 Departament de Salut Seguiment finalitzat