Resolució
Q-03460/2010 Disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per la tramitació administrativa d'un expedient de protecció de la legalitat urbanística.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 22/07/2010
Data de l'últim moviment 27/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada mostra la seva disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per la tramitació administrativa d'un expedient de protecció de la legalitat urbanística incoat a nom seu mitjançant el qual se'l requeria perquè retirés d'un aparell de condicionament d'aire.

Contingut

En relació amb la informació aportada per l'Ajuntament de Barcelona i atès que el Síndic constata que no s'ha resolt el recurs d'alçada presentat per la persona interessada, aquesta institució recorda el deure legal de les administracions públiques de resoldre de forma expressa els escrits i/o les sol·licituds presentats pels ciutadans, deure establert de forma positiva en l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

El fet de dictar resolució expressa i motivada en els procediments administratius es configura alhora com una obligació de l'Administració i com un dret dels ciutadans, i té com a fonament garantir el dret de tutela efectiva consagrat en l'article 24 de la Constitució. Així mateix, la resolució és l'element central en el qual es basa la defensa dels drets que el ciutadà estimi convenients, i que ha de poder impugnar mitjançant el règim de recursos establerts legalment.

En cap cas, l'Administració no pot deixar de resoldre de forma expressa sota el pretext dels efectes del silenci administratiu.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Administració que resolgui de forma expressa el recurs d'alçada presentat per la persona interessada a fi que aquesta pugui defensar, de conformitat amb els mecanismes establerts en dret, els seus drets i interessos.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/08/2010 Gerència del Districte de Gràcia Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Districte de Gràcia Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/03/2011 Districte de Gràcia Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/03/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/09/2011 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/10/2011 Ajuntament de Barcelona Reiteració posterior a la primera
28/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/12/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució