Resolució
Q-03464/2012 Manca de resolució de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet d'un recurs de reposició

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 10/05/2012
Data de l'últim moviment 27/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, funcionari de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, manifesta el seu malestar davant la manca de resolució del recurs de reposició que va presentar el 28 d'abril de 2010 contra la resolució de l'Àrea de Serveis Interns i Promoció Econòmica, de 16 de febrer de 2010.

La resolució esmentada dóna per finalitzada la comissió de serveis del promotor a una empresa municipal d'aparcaments i serveis, acorda el seu reingrés a l'Ajuntament amb efectes del 5 de febrer de 2010 i li denega el reconeixement de triennis pel temps dels serveis prestats a l'empresa municipal esmentada.

Contingut

El Síndic fa els recordatoris següents a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet: 

1. L'article 300.1 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, estableix que el règim estatutari dels funcionaris locals pel que fa a les situacions administratives, entre altres, ha de ser idèntic al dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat.

2. El funcionari que ocupa una plaça en comissió de serveis es troba en situació de servei actiu. La comissió de serveis, a banda del caràcter temporal, significa la destinació a un lloc diferent a aquell que el funcionari ocupava i implica la reserva d'aquest lloc. 

3. El Decret 123/1987, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de la Generalitat, estableix a l'article 101 que es pot atorgar comissions de serveis als funcionaris per raons d'urgència i motivades per necessitats dels serveis. Els funcionaris percebran, amb caràcter general, la totalitat de les seves retribucions amb càrrec als crèdits de les unitats directives on vagin destinats i constin pressupostats els llocs de treball o tinguin dotacions per a l'exercici de les funcions que s'hagin de realitzar efectivament.

L'article 104 d'aquest decret estableix que les comissions tindran sempre caràcter temporal i quedaran sense efecte si és necessari, per raó de servei, perquè es proveeixi el lloc pel procediment ordinari o pel transcurs del temps pel qual es va concedir, que és un màxim de dos anys.

4. L'article 184 del Decret 214/1990 assenyala que es troba en situació de servei actiu el funcionari que està en comissió de serveis i quan presti els seus serveis en organismes autònoms creats per la mateixa corporació o en empreses públiques en depenen directament de l'entitat local.

5. L'article 86.2 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic estableix que els funcionaris de carrera en situació de servei actiu gaudeixen de tots els drets inherents a la seva condició de funcionaris. 

6. L'article 22.1, amb relació a les retribucions dels funcionaris, estableix que aquestes es classifiquen en bàsiques i complementàries. Les bàsiques -sou i triennis- retribueixen el funcionari segons l'adscripció del seu cos o escala a un subgrup o grup de classificació professional i per la seva antiguitat en aquest grup.

A partir d'aquí, i sense entrar a analitzar si ha estat o no adequat l'ús que s'ha fet de la comissió de serveis durant catorze anys -malgrat que no pot durar més de dos anys-, al llarg dels quals s'han dictat les diferents resolucions municipals en què s'autoritzava la comissió de serveis del promotor a l'empresa municipal, el fet és que la persona interessada s'ha trobat sempre en situació de servei actiu. Per tant, a efecte retributiu s'ha de tenir en compte la totalitat dels serveis prestats pel funcionari des que va començar a prestar serveis a l'Administració.

Per les raons exposades, el Síndic recorda a l'Ajuntament el deure de resoldre expressament el recurs de reposició que la persona interessada va formular, i li suggereix que tingui en compte les consideracions precedents en el moment de dictar la resolució.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/06/2012 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/07/2012 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/07/2012 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resolució
27/11/2012 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Seguiment finalitzat