Resolució
Q-03478/2013 Disconformitat amb la manca de modificació de l'import d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 09/05/2013
Data de l'últim moviment 30/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de modificació de l'import de la prestació de la renda mínima d'inserció que percep des del setembre de 2009. 

Durant tot aquest temps, l'import que percebia el promotor ha patit diverses modificacions i, segons informen els serveis socials de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, se li va suspendre una part de la prestació fins a l'agost de 2012. 

En data 31 de juliol de 2012 els serveis socials van sol·licitar la modificació de l'import de la prestació de la renda mínima d'inserció de la persona interessada però sense èxit.

Contingut

Segons ha informat el Departament d'Empresa i Ocupació, després de la sol·licitud dels serveis socials de 31 de juliol de 2012 la prestació es va mantenir suspesa perquè les dades de la Tresoreria General de Seguretat Social indicaven que en aquell moment la promotora continuava sent beneficiària de la renda activa d'inserció. Posteriorment, després d'una nova sol·licitud dels serveis socials, es va dictar la resolució per la qual es modificava la prestació amb efectes des del juny de 2013.

Tot i això, el Síndic posa de manifest que en el període anterior, des de la sol·licitud de modificació plantejada el juliol de 2012, l'actuació administrativa no es va dur a terme amb la diligència deguda, que hagués permès una resolució més ràpida sobre la modificació de la prestació.

De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació, d'una banda, que l'òrgan gestor de la prestació revisi les dades del procediment i que instrueixi les actuacions oportunes amb la Tresoreria General de la Seguretat Social per comprovar i determinar de manera exacta el període en què la promotora va ser perceptora de la renda activa d'inserció; i de l'altra, que s'avaluï de nou la proposta de modificació de la prestació d'acord amb el resultat d'aquesta verificació; i, que si es comprova que la promotora va deixar de percebre la renda activa d'inserció amb anterioritat al juny de 2013, es facin les modificacions oportunes pel que fa a la data d'efectes del nou import de la prestació de renda mínima d'inserció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/05/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/08/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
25/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
28/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
13/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
13/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
30/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat