Resolució
Q-03480/2010 Disconformitat amb l'Ajuntament de Mataró per haver atorgat una llicència d'obres de construcció que permet començar els treballs abans de les 8 del matí.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 23/07/2010
Data de l'últim moviment 11/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mataró Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suposada manca d'actuació municipal davant les molèsties que ha de suportar per l'execució d'una obra.

Relata que les obres que es duen a terme davant el seu domicili s'inicien a les 7 del matí i duren fins a les 7 de la tarda, i considera que no té l'obligació de suportar molèsties tant d'hora. 

Informa que s'ha dirigit a l'Ajuntament de Mataró i que l'han informat que la llicència municipal autoritza aquest horari.

Contingut

En vista de la informació tramesa per l'Ajuntament, el Síndic fa les consideracions següents:

La resposta de l'Ajuntament arriba gairebé nou mesos després d'haver estat demanada pel Síndic i una vegada les obres ja havien finalitzat. Aquest retard injustificat buida d'eficàcia la funció de supervisió del Síndic i la proposta de correcció en cas que fos necessari.

Quant al règim horari de les obres, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 15.4 de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, estableix els supòsits pels quals, excepcionalment, es pot ampliar la franja horària per fer obres. Així, aquesta ampliació pot fer-se en el cas d'obres per ?subministrament d'electricitat, d'aigua, de gas i de telèfon, i els serveis relacionats amb l'ús i la difusió de les noves tecnologies; les obres destinades a evitar una situació de risc o perill imminent per a les persones i els béns, i les que, per llurs pròpies característiques, d'acord amb allò que s'estableixi per reglament, no puguin executar-se durant el dia?.

No sembla, doncs, que les raons en les quals l'Ajuntament basa l'ampliació horària de les obres (necessitat d'establir dos torns de treball; reducció del temps d'execució i, en conseqüència, del temps de molèsties als veïns, i el fet de poder posar a l'abast dels veïns com més aviat millor els equipament executats) puguin incloure's en els supòsits de l'apartat 4 de l'article 14 esmentat.

D'altra banda, sembla que la limitació imposada per l'Ajuntament de fer els treballs menys sorollosos a primera hora del matí no s'ha complert, si es tenen en compte les queixes dels veïns i les intervencions de la policia municipal.

En conseqüència, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Mataró el deure legal d'atenir-se a la Llei 16/2002 per aquests supòsits de treballs d'obres fora de la franja de les 8 a les 20 hores.

Un cop fet aquest recordatori, el Síndic dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/11/2010 Ajuntament de Mataró Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Ajuntament de Mataró Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/04/2011 Ajuntament de Mataró Reiteració posterior a la primera
01/08/2011 Ajuntament de Mataró Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/11/2011 Ajuntament de Mataró Resolució