Resolució
Q-03491/2011 Disconformitat amb l'Ajuntament de Vinaixa pel procediment d'adjudicació d'un contracte de serveis de manteniment i neteja dels vestidors de la zona esportiva i de les piscines municipals, i de l'explotació del bar de la instal·lació.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 31/05/2011
Data de l'últim moviment 22/05/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vinaixa Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment d'adjudicació d'un contracte de serveis de manteniment i neteja dels vestidors de la zona esportiva i de les piscines municipals, i de l'explotació del bar de la instal·lació, a Vinaixa.

Contingut

Un cop valorada la informació que facilitada per l'Ajuntament de Vinaixa, el Síndic fa les consideracions següents: 

En primer lloc, pel que fa a l'aplicació dels criteris de valoració de les ofertes, el Síndic no hi observa cap irregularitat. 

En segon lloc, pel que fa a la qüestió que no s'hagués valorat l'experiència de la promotora a l'hora de considerar les ofertes, cal tenir en compte que l'experiència no figura com a criteri de valoració al Plec de condicions administratives. 

Finalment, pel que fa a la qüestió que els adjudicataris no van acreditar dins del termini de presentació d'ofertes que disposaven de carnet de manipulador d'aliments, l'Ajuntament indica al seu informe que els adjudicataris van esmenar aquesta circumstància dins del termini de 24 hores establert al Plec de condicions, raó per la qual no van ser exclosos del procediment de licitació.

Segons la normativa, per tal que la proposta que va resultar adjudicatària pogués participar en el procés d'adjudicació hauria d'haver aportat l'acreditació d'habilitació per manipular els aliments dins del termini de 24 hores posterior a l'acte d'obertura d'ofertes -tal com l'Ajuntament indica que es va fer- però havia de complir també aquest requisit al moment de presentar l'oferta, encara que no ho hagués acreditat. 

Si no es va complir alguna d'aquestes dues condicions, la proposta hauria d'haver estat rebutjada i, conseqüentment, l'adjudicació hauria de ser nul·la. 

Posteriorment, l'Ajuntament de Vinaixa ha acceptat el suggeriment del Síndic i ha sol·licitat als serveis jurídics municipals que revisin el compliment del requisit de possessió del títol de manipulador d'aliments per part de l'adjudicatari.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/06/2011 Ajuntament de Vinaixa Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/07/2011 Ajuntament de Vinaixa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2011 Ajuntament de Vinaixa Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/12/2011 Ajuntament de Vinaixa Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/01/2012 Ajuntament de Vinaixa Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
05/04/2012 Ajuntament de Vinaixa Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
22/05/2012 Ajuntament de Vinaixa Resolució