Resolució
Q-03498/2014 Disconformitat amb la construcció d'unes torres d'electricitat dins d'un terreny sense el consentiment del propietari

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 09/05/2014
Data de l'últim moviment 26/01/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilanova del Camí Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la construcció d'unes torres d'electricitat dins d'un terreny de la seva propietat de Vilanova del Camí sense el seu consentiment.

Exposa que en el marc d'un expedient de sol·licitud per part de Telefònica de llicència ambiental per a la instal·lació d'una estació base de telefonia mòbil, el seu pare va al·legar que no donava permís per construir una torre d'electricitat al seu terreny.

El 24 de març de 2010, l'Ajuntament va informar que Telefònica havia presentat nova documentació segons la qual modificava el recorregut de les connexions de servei perquè aquestes passessin pel camí del cementiri municipal.

Al setembre de 2012, gairebé finalitzat el projecte, el pare del promotor va detectar que havien instal·lat una torre d'electricitat dins del seu camp i que havien tallat les  branques d'uns ametllers que hi ha a dins.

El 20 de setembre de 2012, el pare del promotor va sol·licitar al consistori l'enretirada de les torres que afecten la seva propietat i la reparació dels danys efectuats als ametllers. Exposa que es van adreçar diverses vegades a l'Ajuntament i que oralment els van informar que estaven mantenint converses amb Telefònica per resoldre la qüestió, però no han rebut resposta escrita.

Posteriorment, ha rebut resposta de l'Ajuntament, segons la qual el consistori va estimar les al·legacions al projecte d'instal·lació de les torres d'electricitat presentades pel seu pare. Arran d'aquestes al·legacions es va modificar el projecte, i es va evitar el pas de les torres per la seva propietat. No obstant això, com que l'obra va ser executada per Fecsa-Endesa, el promotor s'ha d'adreçar a aquesta companyia per reclamar els seus drets com a propietari dels terrenys afectats.

Contingut

D'acord amb la informació de què es disposa, l'Ajuntament de Vilanova del Camí va atorgar llicència d'acord amb el projecte modificat, segons el qual la instal·lació de l'estació base no afectava la finca de la propietat del promotor i el recorregut de les connexions transcorrien pel camí del cementiri municipal.

Tot i això, sembla que el projecte no es va executar d'acord amb el que es va presentar i aprovar al seu dia. Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que dugui a terme la inspecció tècnica pertinent a fi de determinar si les obres es van executar de conformitat amb el projecte presentat al seu dia i sobre el qual es va obtenir la llicència corresponent.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/06/2014 Ajuntament de Vilanova del Camí Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/07/2014 Ajuntament de Vilanova del Camí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/11/2014 Ajuntament de Vilanova del Camí Resolució pendent d'acceptació
05/01/2015 Ajuntament de Vilanova del Camí Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
16/01/2015 Ajuntament de Vilanova del Camí Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/01/2015 Ajuntament de Vilanova del Camí No irregularitat
26/01/2015 Ajuntament de Vilanova del Camí Seguiment finalitzat