Resolució
Q-03503/2010 Queixa per les molèsties que ocasiona la celebració d'activitats musicals en una carpa instal·lada a la platja dels Pins, a Pineda de Mar.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 26/07/2010
Data de l'últim moviment 09/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Pineda de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El promotor de la queixa, president d'una associació de veïns de Pineda de Mar, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes a l'escrit que hi va fer arribar el 2 de desembre de 2009.

En aquest escrit, el promotor es queixava per les molèsties que ocasiona la celebració d'activitats musicals en una carpa instal·lada a la platja dels Pins, gran part de les quals sembla que no s'emmarquen en els actes de la Festa Major.

Contingut

De la informació de què es disposa, se'n desprèn que ja s'ha retirat del domini públic tant la carpa com la resta d'elements desmuntables.

Ara bé, segons indiquen els veïns, tot i que la pista de ciment ha estat desmantellada, les restes de ciment i runa romanen apilades a la platja sense que hagin estat traslladades al corresponent dipòsit controlat de runes. Per això, el Síndic demana a l'Ajuntament que adopti les mesures necessàries per tal de retirar les runes i les restes de ciment que han quedat a la platja. 

D'altra banda, el Síndic recorda a l'Ajuntament que la tramitació de les llicències i autoritzacions per a la celebració d'espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari s'ha regulat de forma detallada en els articles 108 a 117 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives. 

Els requisits generals que han de complir aquests espectacles o activitats extraordinaris, inclosos els organitzats pels ajuntaments, es recullen en els articles 111 i 112 i són essencialment els següents:

1. Cal presentar una valoració de l'impacte acústic de l'espectacle públic o de l'activitat recreativa i, si escau, adoptar les mesures necessàries per prevenir-lo i minimitzar-lo.

2. Només es poden organitzar en espais oberts els espectacles o les activitats que es trobin en una de les circumstàncies següents:

- Se celebrin amb motiu de festes i revetlles populars o de festivals o certàmens que tinguin una àmplia participació de la població directament afectada.

- Se celebrin en dates o vigílies festives, dins d'horaris en què el seu impacte sigui admissible pels usos socials majoritaris.

- Se celebrin en indrets situats a la distància necessària dels nuclis habitats, de manera que no causin molèsties perceptibles a la gent que hi viu.

El Síndic també recorda que aquests espectacles estan sotmesos a autorització de la Generalitat (Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior), llevat que es duguin a terme en municipis de més de 50.000 habitants o amb motiu de festes i revetlles populars. En aquests darrers casos estan sotmesos a llicència municipal.

Fets aquests recordatoris de deures legals, el Síndic posa fi a la seva intervenció en relació amb aquesta queixa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/09/2010 Direcció General de Ports, Aeroports i Costes Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/11/2010 Departament de Política Territorial i Obres Públiques (20/12/2003 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/04/2011 Direcció General de Transports i Mobilitat Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/06/2011 Direcció General de Transports i Mobilitat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2011 Direcció General de Transports i Mobilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/11/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució
09/11/2011 Ajuntament de Pineda de Mar Resolució