Resolució
Q-03549/2014 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Parets del Vallès en relació amb la construcció d'una tanca en la terrassa d'ús privat d'un habitatge del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 13/05/2014
Data de l'últim moviment 18/12/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Parets del Vallès Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Parets del Vallès en relació amb la construcció d'una tanca en la terrassa d'ús privat d'un habitatge del municipi.

Exposa que per resolució de 3 de març de 2014 es va requerir la comunitat de propietaris de l'edifici i el propietari de l'habitatge del 2n 1a a col·locar la tanca de protecció existent a la terrassa d'ús privat de l'habitatge del 2n 1a a una alçada d'1,10m.

El promotor sol·licita que s'insti al propietari del 2n 1a a enretirar la tanca que ha construït sense llicència municipal, i que s'eximeixi la comunitat de propietaris de qualsevol responsabilitat derivada d'aquesta obra, ja que l'ha dut a terme el veí del 2n 1a sense el consentiment de la comunitat.

Contingut

D'acord amb la informació de què es disposa, es va incoar expedient de protecció de la legalitat urbanística i es va requerir la comunitat de propietaris de l'edifici i el propietari del 2n 1a que en el termini d'un mes col·loquessin la barrera de protecció a una alçada d'1,10 m, de conformitat amb l'article 3.2.1 del document bàsic ?Seguretat d'utilització i accessibilitat? del Codi tècnic de l'edificació (CTE DB SUA).

En data 8 de maig de 2014, el promotor va presentar al·legacions contra el requeriment, en què manifestava que no era necessària l'adequació al CTE ja que la llicència d'obres de l'edifici va ser anterior a l'entrada en vigor d'aquesta normativa; que en tot cas calia fer el requeriment al propietari de la finca ubicada en el 2n 1a, i eximir la comunitat de propietaris d'haver d'efectuar les obres.

L'informe tramès per l'Ajuntament exposa que, tot i que en el moment d'atorgament de la llicència d'obres de l'edifici no era aplicable la normativa continguda en el CTE, atès que s'ha efectuat una modificació posterior, aquesta modificació sí que s'ha d'adequar a l'alçada establerta en l'article 3.2.1 CTE.

No obstant això, no es fa cap referència a dues qüestions plantejades pel promotor: que es requereixi la persona que ha dut a terme l'obra a canviar la barrera de protecció i que no s'efectuï cap requeriment a la propietat perquè no té res a veure amb les obres en la tanca.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Parets del Vallès que emeti la resolució expressa de les al·legacions presentades pel promotor en el seu escrit de data 8 de maig de 2014, i que en aquesta resolució motivi de forma suficient les raons que justifiquen que es faci el requeriment a la comunitat de propietaris.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/06/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/07/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/08/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Resolució pendent d'acceptació
03/10/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/11/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/12/2014 Ajuntament de Parets del Vallès Altres formes de finalitzar