Resolució
Q-03574/2014 Disconformitat amb la reclamació d'una taxa pels serveis prestats al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Terrassa

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 13/05/2014
Data de l'últim moviment 22/01/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Terrassa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la taxa que se li reclama per l'estada d'una gossa al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Terrassa (en endavant CAADT).

Exposa que estava custodiant una gossa que s'havia trobat abandonada feia pocs dies però que, atès que per problemes familiars tenia una ordre preventiva d'allunyament del seu domicili, no va poder fer-se'n càrrec. La gossa va ser recollida per la Policia Municipal i traslladada al CAADT, i en el decurs de l'any 2013 el promotor va rebre una carta de l'Ajuntament de Terrassa mitjançant la qual se li reclamava les taxes meritades per l'estada de la gossa al centre municipal.

Contingut

Segons l'informe de l'Ajuntament, en data 18 de novembre de 2012 la Policia Local va detenir el promotor al seu domicili i es va fer càrrec del gos que en aquell moment es trobava a l'immoble. Transcorregut el termini de 20 dies sense que ningú recollís l'animal al centre, es va fer un requeriment al promotor i finalment es va dictar resolució en què es considerava abandonat. No es va notificar cap acte administratiu perquè el resultat dels intents de notificació va ser ?absent?.

El motiu principal que al·lega el promotor per no pagar la taxa que se li reclama és que no era el propietari del gos, sinó que el va recollir del carrer i el cuidava. Indica que no tenia coneixement que el gos havia estat recollit per la Policia i que l'havien traslladat al CAADT. Tampoc no va tenir coneixement del procediment de declaració d'animal abandonat que es va seguir a nom seu.

El Síndic posa de manifest, d'una banda, que el promotor tenia una ordre d'allunyament del seu domicili, motiu pel qual no podia rebre les notificacions dels procediments administratius seguits al seu nom; i de l'altra, que es troba en una situació econòmica precària, i que l'Ordenança fiscal núm. 3.15, reguladora de la taxa pels serveis prestats al centre d'atenció d'animals domèstics, reconeix en l'article 4 uns beneficis fiscals als quals poden acollir-se les persones que compleixin els requisits exigits. 

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Terrassa que tingui en consideració les circumstàncies personals del promotor i valori si escau exigir-li la taxa i si compleix els requisits per aplicar-li exempcions o bonificacions en la quota tributària o bé si es pot fer una declaració de crèdit incobrable.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/05/2014 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Acusament de recepció
23/05/2014 Ajuntament de Terrassa Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/06/2014 Ajuntament de Terrassa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/07/2014 Ajuntament de Terrassa Resolució pendent d'acceptació
18/08/2014 Ajuntament de Terrassa Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
20/11/2014 Ajuntament de Terrassa Segona reiteració / No col·laboració
01/12/2014 Ajuntament de Terrassa Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/01/2015 Ajuntament de Terrassa No irregularitat
22/01/2015 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa No irregularitat