Resolució
Q-03590/2013 Demora en la construcció de l'edifici de l'institut Les Aimerigues, de Terrassa

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 13/05/2013
Data de l'últim moviment 12/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en la construcció de l'edifici de l'institut Les Aimerigues, de Terrassa.

Manifesta que aquest centre va començar a funcionar, provisionalment, a l'escola de primària Germans Amat, fins que finalitzés la construcció de l'edifici del nou institut. Tot i això, no es creu que les obres comencin de manera imminent.

Contingut

El Síndic posa de manifest, en primer lloc, que les condicions de provisionalitat perllongades en el temps poden malmetre el dret a una educació de qualitat i en equitat, motiu pel qual reitera la importància de planificar les construccions escolars que es troben en condicions de provisionalitat, encara que les dificultats pressupostàries no ho afavoreixin; i en segon lloc, que les restriccions pressupostàries actuals no han d'impedir concretar una temporalització, encara que sigui amb un retard afegit, dels processos constructius dels centres, motiu pel qual demana al Departament d'Ensenyament que faci previsions sobre els processos constructius, de manera que la comunitat escolar corresponent pugui conèixer quan el centre iniciarà l'activitat en les noves instal·lacions.

En aquest cas, el Departament d'Ensenyament no concreta informació sobre l'execució de les obres o sobre la previsió amb què treballa. 

Per tant, el Síndic reitera al Departament d'Ensenyament la necessitat de fer un esforç més gran de concreció de la temporalització de les obres de l'institut Les Aimerigues, encara que aquesta concreció sigui provisional i supeditada a canvis pressupostaris futurs.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/05/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/08/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/02/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/02/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
31/03/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
08/06/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
12/06/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat
12/06/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Irregularitat