Resolució
Q-03597/2014 Queixa relativa a l'aplicació del nou Pla d'usos al Parc Güell, que limita l'accés a una part d'aquest espai, i a les condicions per accedir-hi gratuïtament

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Patrimoni de l'Administració
Data d'inici 14/05/2014
Data de l'últim moviment 23/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb el nou Pla d'usos del Parc Güell.

Contingut

Un cop analitzada la informació tramesa per l'Ajuntament de Barcelona, el Síndic considera que caldria valorar la possibilitat que l'obligació d'inscriure's presencialment  a ?Gaudir + BCN? per gaudir d'entrada gratuïta es pugui fer també a la resta d'oficines d'atenció al ciutadà municipals. 

D'altra banda, el Síndic considera que l'Ajuntament ha de preveure instruments d'avaluació dels resultats obtinguts i la possibilitat d'introduir modificacions en les mesures adoptades si aquestes esdevenen ineficaces o comporten efectes negatius no previstos en el moment de definir el Pla d'usos del Parc Güell. 

A més, si per a la definició del Pla es va articular un procés de participació ciutadana, l'avaluació de l'aplicació del Pla s'hauria d'obrir també a la participació dels veïns i entitats. La participació ciutadana, per ser efectiva, ha de ser una participació informada i, per tant, caldrà  garantir que les persones i entitats que participen en el procés tenen accés a tots els documents i la informació de què es disposi per avaluar el Pla. 

Alhora, caldrà  també que s'informi els participants de les aportacions fetes i la seva valoració, i de les decisions que finalment s'adoptin. Els processos de participació ciutadana no impliquen traslladar als ciutadans la decisió que cal adoptar, que continua sent responsabilitat de l'Administració, però sí que cal exterioritzar la valoració que se'n faci i exposar-los la decisió adoptada i els motius que l'emparen.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/04/2014 Districte de Gràcia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/06/2014 Districte de Gràcia Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/07/2014 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
23/09/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació

Expedients Relacionats

Q-07640/2013
Q-01309/2014