Resolució
Q-03709/2013 Demora en el pagament de quanties derivades de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 17/05/2013
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El Síndic ha rebut diverses queixes de persones que han plantejat la seva disconformitat per la demora en el pagament de quanties derivades de la prestació de la renda mínima d'inserció que tenen o han tingut reconeguda.

Segons les dades de què es disposa, aquestes persones, que han estat o continuen essent beneficiàries de la renda mínima d'inserció, tenen pendent el cobrament d'algunes mensualitats de la prestació. Això deriva de situacions diverses, ja sigui perquè el pagament es va iniciar molt després de la data d'efectes de la concessió, o perquè en reprendre la prestació després d'un període de suspensió no es van abonar íntegrament totes les mensualitats meritades. Tot i que en alguns casos se'ls va informar que es faria el pagament al més aviat possible, ha transcorregut un temps molt llarg i encara no s'ha fet efectiu.

El Síndic posa de manifest que la persistència de demores tan extraordinàries en la liquidació de la prestació de renda mínima d'inserció és una qüestió que, des de la perspectiva del respecte als drets de les persones i el compliment de les obligacions per part de les administracions, requereix un esforç coherent amb el problema plantejat, tenint en compte la situació de precarietat i vulnerabilitat en què es troben les persones que depenen d'aquesta prestació.

En aquest sentit, reitera la seva petició d'un compromís efectiu per a la resolució d'aquesta problemàtica, que s'estableixi una planificació temporal de regularització total, i que s'articulin mecanismes per compensar les conseqüències i els perjudicis que aquests retards estan generant o poden comportar per a les persones afectades. També suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures adients perquè es faci el pagament de les quanties pendents sense més demora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/10/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
13/10/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
19/10/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
30/10/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/12/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació

Expedients Relacionats

Q-07123/2011
AO-04369/2013