Resolució
Q-03715/2011 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona en relació amb les molèsties per sorolls que ocasiona un establiment de bar

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 06/06/2011
Data de l'últim moviment 04/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona en relació amb les molèsties per sorolls que ocasiona un establiment de bar.

Contingut

L'Ajuntament de Barcelona ha informat que consta incoat un expedient de disciplina en relació amb aquest establiment però que està arxivat, atès que en les inspeccions que es va dur a terme en dates 23 de setembre, 6 d'octubre i 15 de novembre de 2011 es va constatar que l'activitat s'ajustava a la llicència atorgada i no es va trobar cap deficiència que pogués ser corregida.

No obstant això, l'Ajuntament exposa que sí que es va detectar en dues de les inspeccions realitzades que hi havia persones consumint begudes alcohòliques fora del local i es va advertir el propietari del bar que no estava permès. 

Finalment, l'Ajuntament indica que la Guàrdia Urbana farà un control més específic d'aquest local a fi de sancionar aquests fets, que són probablement els que estan provocant molèsties i sorolls.

Sens perjudici d'això, el Síndic ha recordat a l'Ajuntament que la convivència pacífica i ordenada entre els espectadors, els participants i els usuaris dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives i la resta de ciutadans, especialment els que viuen a prop dels llocs on es duen a terme aquestes activitats, és una de les finalitats i principis generals que recull l'article 2.3 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives i que les administracions competents han de garantir.

Per això, li demana que adopti les mesures adients per tal de controlar regularment que no es produeixen molèsties als veïns per aquests motius. Igualment, també fa esment de l'Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència a l'espai públic de Barcelona, que en els articles 45 i següents prohibeix el consum de begudes alcohòliques als espais públics i defineix un règim de sancions a aquest efecte.

Fetes aquestes consideracions, el Síndic posa fi a les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/09/2011 Districte de Sants-Montjuïc Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
10/01/2012 Districte de Sants-Montjuïc Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/02/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/05/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució
04/10/2013 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat