Resolució
Q-03720/2014 Manca de pagament del preu just acordat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat arran de l'expropiació d'una finca

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 20/05/2014
Data de l'últim moviment 26/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la passivitat del Departament de Territori i Sostenibilitat davant les seves reclamacions del pagament del preu just que es va convenir i fixar arran d'una expropiació en l'acta de preu just per mutu acord de data 1 d'octubre de 2012.

Exposa que és propietària d'una finca parcel·lària al terme municipal de la Vall de Bianya, de la qual va resultar afectada una superfície d'expropiació de 185 m2. D'acord amb l'acta esmentada, la promotora de la queixa va convenir amb el Departament estimar el preu just en la quantitat global de 566,52 euros. 

Tot i això, la promotora es va adreçar al Departament el 18 d'octubre de 2013 per reclamar el pagament i va rebre un escrit de resposta segons el qual es reconeix l'obligació de l'Administració de fer efectiu el pagament de l'import esmentat en concepte de preu just més els interessos de demora i s'admet que es farà el pagament en funció de la disponibilitat pressupostària. Tot i això, la persona interessada continua sense cobrar l'import del preu just acordat.

Contingut

El Síndic recorda l'obligació de compensar la promotora de la queixa, que s'ha vist privada d'una part de la seva propietat, en la quantitat en què l'afectació al seu patrimoni ha estat avaluada de mutu acord més els interessos de demora generats a partir dels tres mesos en què es va signar el document en què així s'acorda.

En conseqüència, es demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que doni les ordres oportunes per tal que s'agilitin les gestions i el pagament s'efectuï al més aviat possible.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/05/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució pendent d'acceptació
08/07/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
11/07/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Irregularitat
26/09/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
27/02/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
20/03/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
26/03/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Seguiment finalitzat