Resolució
Q-03735/2010 Disconformitat amb el resultat de la revisió d'un grau de discapacitat.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 06/08/2010
Data de l'últim moviment 23/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada mostra la seva disconformitat amb el resultat de la revisió de grau de discapacitat mitjançant el qual se li reconeix un 54% de discapacitat. Manifesta la seva queixa perquè considera que amb la revisió no s'ha tingut en compte l'empitjorament del seu estat de salut des de l'any 2005, moment en què es va fer la darrera valoració.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família comunica en el seu informe les diferents actuacions que s'han dut a terme en relació amb l'expedient de la persona interessada i tramet una resolució mitjançant la qual se li reconeix un 60% de grau de disminució.

En vista d'aquesta informació, el Síndic finalitza la seva actuació, però recorda al Departament de Benestar Social i Família que és molt important que una persona amb discapacitat rebi, com més aviat millor, la resolució en què s'estableix el seu grau de disminució, ja que en depèn la seva possibilitat d'accedir a un plec de prestacions i mesures compensatòries que li permetin millorar la seva qualitat de vida mitjançant ajudes destinades a fomentar la seva integració social i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

Així mateix, el Síndic també recorda al Departament la necessitat d'adoptar mesures efectives a fi de reduir la durada d'aquests procediments per tal que s'ajustin als terminis legalment establerts.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/09/2010 Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/12/2010 Departament d'Acció Social i Ciutadania (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/05/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució