Resolució
Q-03744/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet davant diverses queixes relatives a centres escolars que reben un ajut del Programa de reutilització de llibres de text, de finançament municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Subvencions i ajuts
Data d'inici 21/05/2014
Data de l'últim moviment 13/05/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, titular d'una llibreria a Santa Coloma de Gramenet, considera que l'Ajuntament d'aquesta localitat no actua correctament amb relació als centres escolars que reben un ajut del Programa de reutilització de llibres de text, de finançament municipal. 

En concret, assenyala que les bases d'aquest programa estableixen que els centres que hi participen estan obligats a facilitar a les famílies el llistat de llibres no inclosos en el programa, per tal que les famílies els puguin adquirir en qualsevol comerç. Tot i això, diu que diversos centres escolars han incomplert reiteradament aquesta obligació  informativa com a beneficiaris del Programa, i han actuat com a punts de venda de llibres, la qual cosa ha coartat la llibertat de les famílies per escollir on adquirir-los. Manifesta també que ha denunciat aquesta situació en diverses ocasions i que l'Ajuntament no ha adoptat cap mesura en aplicació de les bases del Programa esmentat per corregir aquesta situació.

Contingut

El Síndic demana a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que, per a properes convocatòries, comprovi específicament que en tota la informació que les famílies reben sobre els llibres no reutilitzats que han d'adquirir s'hi indica la possibilitat d'adquirir-los en qualsevol establiment, sense que l'escola orienti les famílies a adquirir-los al mateix centre i vulneri, d'aquesta manera, la previsió de les bases. En aquest sentit, i sens perjudici que aquesta informació s'enviï a les famílies, els anuncis que indiquin la possibilitat d'adquirir-los al centre haurien de mencionar expressament que les famílies poden optar lliurement a adquirir-los a qualsevol establiment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/07/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/09/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resolució pendent d'acceptació
11/11/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/11/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Irregularitat
13/05/2015 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Seguiment finalitzat