Resolució
Q-03747/2013 Disconformitat amb la tramitació del pagament d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 21/05/2013
Data de l'últim moviment 06/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació del reconeixement de la situació de dependència i del dret d'accés a les prestacions i als serveis vinculats de la seva mare.

Exposa que es va reconèixer a la seva mare una prestació econòmica per cures en l'entorn familiar des del 25 de juliol fins a l'11 de setembre de 2011, i una prestació per cures en l'entorn familiar amb efectes econòmics des del 14 de desembre de 2011. Tot i això, diu que no ha cobrat els imports corresponents.

Contingut

Segons s'exposa en l'informe tramès per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, atesa la situació econòmica actual, agreujada pel deficient finançament estatal de la Llei per a l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, el Departament de Benestar Social i Família no pot preveure, de forma exacta, el calendari de pagaments de les quantitats que es deuen a la persona interessada en virtut del dret que té reconegut a una prestació econòmica per cures en l'entorn familiar. 

En una altra ocasió, el Síndic ja va emetre una resolució, en què instava el Departament a establir mecanismes adreçats a minimitzar els efectes negatius de la situació d'incertesa i greuge comparatiu que s'ha generat en relació amb els beneficiaris de la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar.

Pel que fa a aquest cas concret, el detall econòmic de l'expedient tramès per l'Administració és diferent pel que fa a les quantitats reconegudes i abonades que el que es va fer arribar a la persona interessada. Per aquest motiu, el Síndic demana al Departament de Benestar Social i Família que informi la persona interessada de les quanties que consten a l'Administració com a abonades i pendents de pagament de manera actualitzada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/07/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/08/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/11/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/02/2014 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
07/04/2014 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
23/04/2014 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació
02/05/2014 Departament de Benestar Social i Família Irregularitat
05/05/2014 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Irregularitat
06/05/2014 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

AO-06945/2012