Resolució
Q-03781/2012 Disconformitat amb la reducció l'atenció fisioterapèutica que rebia a l'escola un alumne amb una discapacitat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 23/05/2012
Data de l'últim moviment 08/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la reducció l'atenció fisioterapèutica que rebia el seu fill a l'escola.

Exposa que el seu fill té reconeguda una discapacitat del 40%, que fins ara rebia atenció fisioterapèutica dues hores setmanals a l'escola com a mesura per accedir al currículum ordinari i que recentment aquesta atenció ha estat reduïda perquè no s'ha cobert la reducció de jornada de la fisioterapeuta.

Contingut

L'informe del Departament d'Ensenyament exposa que la perspectiva de nous ajustaments no permet assegurar el mateix grau d'atenció que rebia l'alumne fins que la fisioterapeuta torni a fer la jornada ordinària, però que es valoraran les possibilitats de cobrir totes les hores d'atenció convenients.

En aquest sentit, el Síndic recorda al Departament, d'una banda, que des que es van eliminar els ajuts PUA per atenció de fisioteràpia, els infants en edat escolar només poden rebre aquesta atenció finançada públicament a l'escola; i de l'altra, que des de la perspectiva del dret dels alumnes al seu màxim desenvolupament, l'Administració ha de donar el suport necessari per fer-ho possible.

D'acord amb això, i per tal de fer el seguiment de l'atenció fisioterapèutica del fill de la promotora, el Síndic sol·licita ser informat sobre la valoració del suport de fisioteràpia que actualment rep aquest alumne a l'escola i sobre les mesures previstes en aquest sentit.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/06/2012 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/09/2012 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/10/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/02/2013 Departament d'Ensenyament Resolució
08/02/2013 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració