Resolució
Q-03795/2010 Manca de resposta del Departament de Medi Ambient i Habitatge a un recurs d'alçada contra la denegació de l'ajut al lloguer.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Subvencions i ajuts a l'habitatge
Data d'inici 10/08/2010
Data de l'últim moviment 24/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora mostra la seva disconformitat davant la manca de resposta del Departament de Medi Ambient i Habitatge (en endavant DMAH) a un recurs d'alçada que va presentar el 15 d'abril de 2010 contra la denegació de l'ajut al lloguer que va sol·licitar el 30 de juny de 2009.

Segons exposa la persona interessada, el motiu de la denegació de l'ajut ha estat el fet que el titular del contracte de lloguer, que es va signar l'any 1974, és el seu marit i no pas ella. Tanmateix, com indicava la persona interessada en la mateixa sol·?licitud, el seu marit des de fa uns anys està ingressat en una residència pel seu alt grau de discapacitat física i psíquica.

Contingut

L'anterior DMAH aporta una còpia de la resolució del recurs que va enviar a la reclamant en què s'explica el motiu de la denegació de l'ajut i els càlculs que es fan per determinar el lloguer just que correspon a cada situació. Així, indica que el lloguer just es determina tant en funció dels ingressos de la unitat familiar com dels membres que la formen. 

Segons s'exposa en la resolució, els ingressos de la unitat familiar de la sol·licitant amb relació a l'import del lloguer que actualment paga no li donen dret a ser beneficiària d'aquest ajut en concret. Per tant, no es pot concloure que hi hagi hagut una actuació irregular de l'Administració pel fet de denegar-li l'ajut.

En vista del contingut de l'informe tramès, es finalitza la intervenció del Síndic en aquest assumpte. 

Tanmateix, el Síndic recorda a l'actual Departament de Territori i Sostenibilitat el deure de l'Administració de donar resposta expressa a tots els procediments en el termini que la llei disposa, més encara quan, com en aquest cas, l'eficàcia dels ajuts està condicionada a l'agilitat amb què l'Administració resolgui les sol·licituds i a la rapidesa amb què n'ordeni el pagament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/08/2010 Secretaria General de Medi Ambient i Habitatge Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/11/2010 Departament de Medi Ambient i Habitatge (20/12/2003 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució