Resolució
Q-03833/2014 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una reclamació presentada el 5 de juliol de 2013

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 23/05/2014
Data de l'últim moviment 26/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

En aquesta reclamació, la promotora exposava que amb motiu de l'expropiació del dret d'arrendament de l'habitatge que ocupava va ser reallotjada en un habitatge del Patronat Municipal de l'Habitatge, el cost del qual era de superior al que inicialment es va calcular. Considera que ha patit una pèrdua econòmica de 34.310,63 euros i sol·licita que se la indemnitzi amb aquesta quantitat.

Tal com s'assenyala en l'informe tramès per l'Ajuntament, un cop transcorregut el termini per resoldre i notificar la resolució, es pot entendre tàcitament resolta la reclamació en sentit negatiu, d'acord amb el que estableix l'article 54.2, lletra e) de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. Aquest silenci té només l'efecte de permetre a la persona interessada que no ha rebut resposta a la seva reclamació formular el recurs administratiu o judicial que correspongui contra la denegació de la reclamació, d'acord amb el que estableix l'article 43.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Tot i això, cal tenir en compte que l'apartat 4 del mateix article 43 estableix que el silenci administratiu no deixa sense efecte l'obligació de resoldre expressament i que, en el cas del silenci negatiu, la resolució expressa posterior que l'Administració ha d'adoptar no està vinculada al sentit del silenci. 

D'acord amb aquesta previsió legal, doncs, cal entendre que l'Ajuntament continua obligat a resoldre expressament la reclamació presentada per la promotora i a notificar-l'hi.

D'altra banda, cal tenir en compte també que el termini per formular recurs administratiu contra aquesta resolució expressa, si fos desfavorable a la persona interessada, s'iniciarà amb la notificació de la resolució, sense que el venciment del termini per formular recurs contra la resolució presumpta per silenci comporti que es pugui considerar una resolució ferma i consentida. 

Per tant, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Barcelona el deure de resoldre expressament la reclamació de la promotora de 5 de juliol de 2013 i de notificar-li'n la resolució, amb indicació dels recursos que pot formular-hi en contra, si ho estima oportú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/06/2014 Àrea d'Urbanisme, Infraestructures, Medi Ambient i Sistemes d'Informació i Telecomunicacions Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/08/2014 Àrea d'Urbanisme, Infraestructures, Medi Ambient i Sistemes d'Informació i Telecomunicacions Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/09/2014 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/01/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
10/03/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
10/04/2015 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
25/06/2015 Ajuntament de Barcelona Irregularitat
25/06/2015 Àrea d'Urbanisme, Infraestructures, Medi Ambient i Sistemes d'Informació i Telecomunicacions Irregularitat
26/06/2015 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat