Resolució
Q-03840/2010 Disconformitat amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència pel procés de desemparament de dos menors.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Problemes en les relacions familiars
Data d'inici 12/08/2010
Data de l'últim moviment 27/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor exposa la seva disconformitat amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (en endavant DGAIA) pel procés de desemparament dels seus dos fills.

La persona interessada exposa el seu desacord amb el procediment seguit per la DGAIA per retirar-li els seus fills, ja que diu que no va ser-ne informat ni se l'hi va notificar. També addueix la manca d'informes psiquiàtrics i psicològics dels pares, d'informes escolars o d'altres proves dels serveis socials de Mataró.

Contingut

L'anterior Departament d'Acció Social i Ciutadania adjuntava a l'informe de resposta les síntesis avaluatives dels dos germans en què es proposava mantenir el desemparament i ratificar la mesura d'acolliment simple en la família extensa dels oncles materns.

D'acord amb la informació rebuda, es finalitza l'actuació en aquest assumpte, ja que la proposta planteja continuar treballant amb la família biològica i establir un règim de visites obert. També es recomana als pares que visitin els fills al màxim possible, com a mínim una vegada al mes i sense cap limitació, excepte que resulti un efecte contrari per als menors. 

Tanmateix, s'observa que aquesta proposta ha estat comunicada als pares per mitjà dels serveis socials d'Algesires, lloc on actualment resideixen. 

Per tant, un cop transcorri el termini del tràmit d'audiència a les persones interessades, el Síndic suggereix a l'actual Departament de Benestar Social i Família que dicti la resolució administrativa que reguli la proposta signada, d'acord amb el procediment administratiu vigent, i la notifiqui als pares dels menors.

El Departament ha informat el Síndic que els infants en qüestió es troben actualment acollits amb els seus oncles materns i mantenen un règim de visites obert amb els seus pares.

A banda d'això, l'acolliment s'ha regulat i l'EAIA de Mataró en fa el seguiment corresponent, segons la Resolució dictada en data 17 de febrer de 2011 que regula l'acolliment dels infants amb la família extensa dels seus oncles materns.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic dóna per finalitzada la seva actuació en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

31/08/2010 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/12/2010 Departament d'Acció Social i Ciutadania (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/02/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució
29/03/2011 Departament de Benestar Social i Família Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
22/08/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
27/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat