Resolució
Q-03854/2013 Manca de resolució d'una sol·licitud de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 23/05/2013
Data de l'últim moviment 24/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució d'una sol·licitud de renda mínima d'inserció que va formular el maig de 2012.

Contingut

El Síndic recorda que la normativa que regula la renda mínima d'inserció disposa que el termini de l'adopció de l'acord definitiu no pot superar els quatre mesos des de la presentació del projecte del pla individual d'inserció i reinserció a l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Segons es desprèn de les dades de què es disposa, en aquest cas s'ha superat amb escreix aquest termini sense que s'hagi emès cap resolució. 

Cal també valorar molt especialment que la situació de les persones que sol·liciten una prestació de renda mínima d'inserció és de màxima vulnerabilitat. El retard en la resolució i en la percepció de la prestació suposa un perjudici greu, i pot donar lloc o agreujar situacions extremadament crítiques que comporten un risc d'exclusió elevat. 

D'acord amb això, el Síndic recorda el deure de les administracions públiques de resoldre expressament, i dins del termini establert, tots els procediments administratius, segons preveu la normativa de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

En conseqüència, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures necessàries perquè les sol·licituds de renda mínima d'inserció es resolguin dins del termini establert legalment i, amb relació a aquest cas concret, l'insta a resoldre la sol·licitud formulada per la persona interessada sense més dilació i, si escau, a fer el pagament com més aviat millor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
06/08/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
09/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat