Resolució
Q-03858/2011 Demora en una intervenció quirúrgica a la Fundació Althaia-Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 10/06/2011
Data de l'últim moviment 28/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa de la demora en les llistes d'espera de la Fundació Althaia-Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per ser sotmesa a cirurgia bariàtrica. Exposa que està en espera des del 14 d'octubre de 2009.

Contingut

El Servei Català de la Salut ha informat la persona interessada que les intervencions de cirurgia bariàtrica pels pacients del Bages seran derivades a l'Hospital de la Vall d'Hebron, llevat dels pacients que ja estiguin en llista d'espera, com és el cas de la persona interessada, la qual haurà de continuar el procés assistencial al centre hospitalari de Manresa, on es decidirà la data de la seva intervenció i el centre per intervenir-la.

Finalment, la Fundació Althaia-Hospital Sant Joan de Déu ha comunicat al Síndic que té previst dur a terme la intervenció de la persona interessada abans de finalitzar l'any en curs.  

Amb motiu d'aquesta queixa i moltes altres que ha rebut el Síndic sobre les llistes d'espera, aquesta institució suggereix que s'adoptin les mesures organitzatives que siguin necessàries a fi de respectar els terminis de les intervencions i agilitar els procediments, i que s'informi les persones interessades dels seus drets sobre les derivacions a altres centres on puguin ser intervinguts, tot recordant el Codi de bones practiques administratives que ha de regir l'actuació de les administracions públiques i que el Síndic va aprovar el dia 2 de setembre de 2009.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/06/2011 Regió Sanitària de la Catalunya Central Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/09/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/11/2011 Departament de Salut Resolució