Resolució
Q-03863/2011 Disconformitat en relació amb una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 10/06/2011
Data de l'últim moviment 31/07/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci de Serveis Socials de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat en relació amb la licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades presentada a nom de la seva mare.

Exposa que en data 15 d'abril de 2008 es va sol·licitar el reconeixement de la situació de dependència de la persona interessada; que en data 7 d'agost de 2009 se li va reconèixer un grau II i nivell 2 de dependència; que en data 29 d'abril de 2010 es va signar l'acord del Programa individual d'atenció (en endavant PIA), i que des d'aleshores no tenen coneixement que s'hagi dut a terme cap altra gestió.

Contingut

Del contingut de l'informe tramès pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona es desprèn que actualment l'expedient de dependència de la persona interessada està pendent que es dicti una nova resolució del PIA, d'acord amb el grau III i nivell 1 que se li va reconèixer mitjançant resolució de revisió de grau i nivell de data 28 de desembre de 2011.

No s'indiquen, però, els motius pels quals encara no s'ha emès la resolució PIA corresponent al grau III nivell 1. A parer del Síndic, el temps transcorregut supera amb escreix el que es considera un termini raonable per tramitar i resoldre aquests tipus de procediments i resulta incompatible amb una cobertura adequada dels drets de les persones afectades.

Per aquest motiu, aquesta institució insisteix en la necessitat d'arbitrar les mesures necessàries per agilitzar la tramitació d'aquests procediments, possibilitar-ne la resolució en un termini raonable tot evitant dilacions i atendre, de forma eficient, les necessitats de les persones amb dependència.

En conseqüència, ateses les característiques del cas de la persona interessada, el Síndic recorda al Consorci de Serveis Socials de Barcelona que cal impulsar els tràmits adients per a la continuació del procediment i dictar la resolució PIA al més aviat possible.

Amb aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/07/2011 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/04/2012 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/05/2012 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/07/2012 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Resolució
31/07/2012 Consorci de Serveis Socials de Barcelona Seguiment finalitzat