Resolució
Q-03882/2012 Disconformitat amb la manca de pagament d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 29/05/2012
Data de l'últim moviment 20/09/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament de la prestació de renda mínima d'inserció.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom informa que la prestació es va suspendre per resolució de 16 de desembre de 2011 perquè la persona interessada no havia aportat la documentació requerida; i també que amb posterioritat s'ha valorat favorablement la represa de la prestació, amb efectes des del febrer de 2012, però queda pendent que s'adopti la resolució corresponent.

Tot i això, de les dades disponibles no es pot concloure que la persona interessada hagi incomplert les seves obligacions en aquest sentit, i per tant aquest motiu no es pot considerar causa suficient per a la suspensió de la prestació.

D'altra banda, tot i que en l'informe tramès s'assenyala que s'ha valorat favorablement la represa de la prestació, no consta que s'hagi fet efectiva.

Cal tenir en compte que en aquests moments ja ha transcorregut gairebé un any des de la suspensió, i per tant durant aquest temps les persones afectades s'han vist privades d'una prestació que està destinada precisament a atendre necessitats bàsiques. En el cas concret d'aquesta queixa, es tracta d'una persona amb una filla menor a càrrec.

Per tot això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació, d'una banda, que anul·li la suspensió acordada el desembre de 2011 i que es reconegui a la persona interessada el dret a la prestació sense interrupció; i de l'altra, que es reprengui de manera immediata el pagament, a fi que la persona interessada pugui atendre les seves necessitats bàsiques.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/06/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/09/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
20/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat