Resolució
Q-03895/2010 Disconformitat amb el procés de desemparament de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de dues menors.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 17/08/2010
Data de l'últim moviment 02/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor exposa la seva disconformitat amb el procés de desemparament de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA) de dues menors, filles de la seva parella actual. 

La persona interessada explica que la DGAIA va retirar a la seva dona la custòdia de les seves filles en el decurs d'un viatge que ella va fer al Perú per, suposadament, abandonar-les, quan en realitat només les va deixar per un temps amb la seva àvia materna. 

Actualment les menors es troben al centre d'acollida Gualba, i la DGAIA no en retorna la custòdia a la mare perquè considera que no reuneix els requisits econòmics mínims per fer-se'n càrrec. 

El reclamant també mostra el seu desacord amb el règim de visites vigent i amb l'atenció que el centre esmentat proporciona a les menors.

Contingut

En vista de la documentació rebuda de la DGAIA, el Síndic considera que la resolució de desemparament i la mesura protectora es troba degudament fonamentada, en interès superior de les menors.

Tot i estar justificada l'actuació, el Síndic recorda al Departament de Benestar Social i Família la necessitat de donar suport a la mare i de respondre a les seves peticions, així com de treballar amb la seva nova parella per tal de facilitar un procés de millora d'aquest nucli, en interès de la relació que tindran amb les nenes. 

Així mateix recorda que, a la queixa rebuda, la mare exposava la manca d'informació respecte de l'evolució escolar de les seves filles i que havia demanat poder tenir accés a les seves notes, tot i que no havia rebut cap resposta. D'altra banda, l'actual parella de la mare també explicava que no podia comunicar-se de cap de les maneres amb les nenes.

Amb aquest recordatori, es finalitzen les actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/08/2010 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/12/2010 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/02/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució