Resolució
Q-03924/2009 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'Alcanar davant les reclamacions efectuades pels veïns d'una urbanització del municipi respecte de l'estat de les platges i d'un solar abandonat.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 11/08/2009
Data de l'últim moviment 12/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Alcanar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les persones interessades exposen la seva queixa envers l'Ajuntament d'Alcanar per la seva manca d'actuació en relació amb dos problemes que ja van plantejar mitjançant una instància l'any 2006 i que han anat reiterant en diverses ocasions: la manca de neteja de les platges i l'estat d'abandonament d'un solar.

Contingut

De l'informe tècnic tramès per l'Ajuntament d'Alcanar, se'n desprèn el següent:

En primer lloc, pel que fa a la neteja de les platges, l'Ajuntament disposa cada any d'una brigada encarregada de fer-la. Manifesta que aquesta neteja es fa manualment atès que el consistori no disposa de mitjans mecànics. De tota manera, indica que el problema de la urbanització on viuen els promotors de la queixa és que aquesta urbanització és privada, té una porta d'entrada que n'impedeix l'accés i, per tant, impedeix també la neteja de la platja corresponent.

I en segon lloc, quant al solar abandonat ubicat al costat de la urbanització, l'Ajuntament informa que es troba tancat des de fa més de deu anys, i que després de la visita corresponent han comprovat que no es troba excessivament brut, llevat de la pinassa dels aproximadament setanta pins que conté.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic s'ha adreçat a l'Ajuntament per posar-li de manifest que l'article 189 del Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme, estableix que les persones propietàries de tota classe de terrenys, construccions i instal·lacions han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació establerts per aquesta llei i per la normativa en règim de sòl i la sectorial.

Els ajuntaments han d'ordenar d'ofici o a instància de part l'execució de les obres necessàries per tal de conservar les condicions esmentades sens perjudici d'adoptar les mesures d'execució forçosa. 

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament d'Alcanar que insti el propietari del solar per tal que executi les obres de manteniment necessàries, ja que si bé el consistori considera que el terreny no està tan brut, si es té en compte que fa més de deu anys que està abandonat de ben segur que s'hi haurà de fer alguna gestió de manteniment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/09/2009 Ajuntament d'Alcanar Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament d'Alcanar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/11/2010 Ajuntament d'Alcanar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/04/2011 Ajuntament d'Alcanar Reiteració posterior a la primera
06/05/2011 Ajuntament d'Alcanar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/09/2011 Ajuntament d'Alcanar Resolució