Resolució
Q-03928/2014 Manca de resposta de l'Ajuntament de Vallirana a diversos escrits relatius a l'apropiació per part d'un veí del municipi de terreny qualificat de parc urbà

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 28/05/2014
Data de l'últim moviment 30/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vallirana Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Vallirana a diversos escrits que ha presentat relatius a les obres que s'han dut a terme a una parcel·la veïna al seu habitatge. Concretament, denuncia una apropiació de terreny qualificat de parc urbà.

Contingut

Segons l'Ajuntament de Vallirana, una vegada comprovat que, efectivament, el propietari de la finca denunciada ha envaït amb la seva delimitació de tanca una part del parc urbà, es va iniciar un expedient de protecció de la legalitat urbanística. 

Tot i això, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

En aquest sentit, l'obligació de donar resposta a les sol·licituds que els ciutadans i ciutadanes adrecen a l'Administració forma part del dret a una bona administració, reconegut a l'article 30 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i regulat a l'article 22 de la Llei 26/2010, que inclou el dret a obtenir una resolució expressa i que sigui notificada dins del termini legalment establert.

Per això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Vallirana, d'una banda, que en el cas que el parc urbà envaït sigui de domini públic, valori la possibilitat d'endegar un expedient de recuperació d'ofici; i de l'altra, que informi el promotor sobre les actuacions endegades des del consistori.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/06/2014 Ajuntament de Vallirana Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/06/2014 Ajuntament de Vallirana Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/07/2014 Ajuntament de Vallirana Resolució pendent d'acceptació
29/08/2014 Ajuntament de Vallirana Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
17/11/2014 Ajuntament de Vallirana Segona reiteració / No col·laboració
15/09/2015 Ajuntament de Vallirana Segona reiteració / No col·laboració
30/12/2015 Ajuntament de Vallirana Resposta a la resolució pendent d'acceptació