Resolució
Q-03954/2010 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Montgat davant la denúncia per la insalubritat d'una bassa d'aigua d'un veí.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 20/08/2010
Data de l'últim moviment 15/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Montgat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Un resident de Montgat es queixa de les molèsties del mosquit tigre que ocasiona la bassa d'aigua d'un veí.

El promotor de la queixa també diu que és notable la quantitat de brutícia acumulada en la parcel·la citada i que això ha provocat l'aparició de rates. A més, en aquesta parcel?la també hi ha un colomar de més de divuit exemplars que embruten les propietats veïnes.

La persona interessada exposa que ha denunciat aquesta situació a l'Ajuntament en diverses ocasions, però que encara no s'ha resolt. 

Així mateix, el reclamant també indica que el veí l'ha amenaçat quan se li ha demanat la neteja de la finca i, en aquest sentit, diu que ha denunciat els fets a la Policia Local.

Contingut

L'Ajuntament de Montgat indica que l'any 2007 va requerir el veí de la finca citada perquè retirés el colomar i el va advertir sobre la bassa i el mosquit tigre. El 2009 el consistori el va requerir per buidar la bassa. Finalment, diu que "tot i que no s'aprecia un estat de neteja que pugui representar un risc per a la salut, el que sí que s'ha comprovat és que se li ha d'estar a sobre pel tema de la bassa, ja que es deu tapar el desguàs i s'acumula aigua de pluja".

En vista d'això i dels consells i suggeriments que s'exposen en la pàgina web de l'Ajuntament, es comprova que per al control de la proliferació del mosquit tigre és determinant la col·laboració ciutadana, tot suprimint de les seves llars els recipients d'aigua on es pugui desenvolupar la larva d'aquest insecte.

En aquest sentit, i atès que es constata que l'Ajuntament ja té detectada aquesta finca com un lloc que cal controlar, el Síndic suggereix que s'adoptin les mesures adients per tal que els serveis municipals visitin de forma periòdica el domicili per comprovar si s'acumula o no l'aigua que facilita la proliferació de l'insecte. Així mateix, suggereix al consistori que s'adreci per escrit al veí de la finca on se situa la bassa per recordar-li les mesures i recomanacions que cal adoptar.

Fets aquests suggeriments, es finalitzen les actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/09/2010 Ajuntament de Montgat Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2010 Ajuntament de Montgat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/02/2011 Ajuntament de Montgat Resolució