Resolució
Q-03964/2010 Manca de resposta del Servei Català de Trànsit a unes al·legacions contra una sanció per circular amb un vehicle sense moderar la velocitat amb el paviment lliscant per pluja.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 23/08/2010
Data de l'últim moviment 28/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la sanció imposada pel Servei Català de Trànsit (en endavant SCT) el 10 de juny de 2010, per circular amb un vehicle sense moderar la velocitat amb el paviment lliscant per pluja.

El promotor de la queixa va formular un escrit d'al·legacions en data 29 de juny de 2010, que va ser reiterat el mes d'agost. Segons informa, a hores d'ara, l'SCT no ha donat resposta a les seves al·legacions ni li ha tramès cap altra notificació.

Contingut

L'SCT informa que va notificar la denúncia a l'acte el dia 10 de juny de 2010 i que la persona interessada no va presentar al·legacions fins al dia 2 de juliol de 2010, fora del termini de 20 dies naturals. Per això es va finalitzar el procediment sancionador i la denúncia va esdevenir-ne l'acte resolutori. 

No obstant això, de la documentació que ha facilitat la persona interessada, es constata que l'escrit d'al·legacions que va presentar és de data 29 de juny de 2010, segons consta al segell de l'oficina de Correus de Bilbao. Per tant, tenint en consideració aquesta data, les al·legacions es van presentar dins del termini de 20 dies naturals. 

En aquest sentit, el Síndic recorda el que estableix l'article 38.4.c) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, segons el qual les sol·licituds, els escrits i les comunicacions que els ciutadans dirigeixin als òrgans de les administracions públiques poden presentar-se a les oficines de Correus. Per tant, la data de presentació que s'ha de tenir en compte és el 29 de juny de 2010. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que doni les ordres oportunes perquè es retrotreguin les actuacions administratives i s'admetin a tràmit les al·legacions presentades per la persona interessada. 

El Servei Català de Trànsit ha acceptat el suggeriment del Síndic i ha revisat d'ofici la resolució sancionadora corresponent a l'expedient de la persona interessada, un cop constatat que el seu escrit d'al·legacions va ser presentat dins de termini. 

En conseqüència, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/10/2010 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/12/2010 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
13/05/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/06/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/07/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/07/2011 Departament d'Interior Resolució