Resolució
Q-03997/2013 Disconformitat amb la demora en la reactivació d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 27/05/2013
Data de l'últim moviment 30/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en la reactivació de la prestació de la renda mínima d'inserció de què era titular.

Exposa que el 16 de gener de 2012 va signar un contracte de treball, motiu pel qual se li va suspendre la prestació. El 17 de maig de 2012 se li va rescindir el contracte, i els serveis socials van sol·licitar la represa de la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció. 

Segons informen els serveis socials, en data 1 de novembre de 2012 es va aprovar la sol·licitud de represa de la promotora, tot i que a l'aplicació informàtica de la renda mínima d'inserció l'expedient consta com a ?suspès? i ?pendent de nòmina?.

Contingut

El Síndic recorda que la demora en la reactivació del pagament un cop han finalitzat les causes de suspensió suposa un greu perjudici per a les persones afectades, que resulta incompatible amb l'objectiu i amb les finalitats de la prestació de la renda mínima d'inserció, destinada a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social. En aquest cas, ha transcorregut més d'un any des del moment en què s'hauria d'haver reprès la prestació.

Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que s'agiliti la resolució del cas i que, sense més demora, es dicti una resolució per la qual es reconegui a la promotora el dret a la renda mínima d'inserció des del moment en què va finalitzar el contracte de treball, per la quantia i durant el període que correspongui, segons les circumstàncies de la unitat de convivència en cada moment, d'acord amb les previsions de la normativa que regula la renda mínima d'inserció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/06/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/08/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
06/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
19/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
30/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat