Resolució
Q-03998/2014 Disconformitat amb l'actuació del Club Unió Esportiva Cornellà

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Educació en el lleure, oci i activitats esportives de l'infant
Data d'inici 30/05/2014
Data de l'últim moviment 19/01/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cornellà de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació del Club Unió Esportiva Cornellà en relació amb el seu fill. 

Exposa que el mes de maig de 2014 no va abonar la quota corresponent a la temporada 2014-2015 perquè, per motius econòmics, van decidir abandonar el club, i lamenta que per aquest motiu el Club proposés que l'infant jugués en un equip de categoria inferior o que es mantingués al mateix equip amb menys minuts de joc.

Contingut

El Síndic recorda que l'article 3 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant estableix que, en totes les accions que concerneixen l'infant, tant si són portades a terme per institucions públiques com privades, la consideració principal ha de ser l'interès primordial de l'infant. En aquest cas, l'interès de l'infant és, sens dubte, continuar amb la pràctica del futbol, tenint present el seu caràcter educatiu i el seu valor de socialització.

Condicionar la participació d'aquest infant al seu equip de futbol al fet que la temporada següent no hi assistirà per motius econòmics, si bé es pot fonamentar en criteris esportius, no té ni caràcter educatiu ni tampoc es basa primerament en l'interès superior de l'infant. 

Si bé el Club Unió Esportiva Cornellà és una entitat privada, el Síndic ha constatat que l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat cedeix a l'entitat les instal·lacions esportives municipals per a la pràctica de les seves activitats, i que l'entitat rep finançament públic. 

En vista d'aquestes consideracions, doncs, el Síndic demana a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat que sol·liciti al Club Unió Esportiva Cornellà que garanteixi que tots els infants reben el mateix tracte mentre participen a les activitats esportives organitzades per l'entitat, i que les decisions que adopti estiguin sempre basades en l'interès superior de l'infant i preservin el caràcter educatiu de la pràctica esportiva en aquestes edats.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/06/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/11/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resolució pendent d'acceptació
07/01/2015 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
12/01/2015 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/01/2015 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Irregularitat
19/01/2015 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Seguiment finalitzat