Resolució
Q-04010/2015 Queixa relativa a una situació d'assetjament escolar que pateix un infant

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Assetjament escolar
Data d'inici 09/06/2015
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que a partir de primer de primària el seu fill va començar a patir assetjament escolar per part d'uns companys de classe. Arran de diverses queixes que va presentar al centre, a tercer de primària es va decidir canviar els alumnes del grup de classe, però sembla que el fill de la promotora va començar a patir assetjament per part d'un altre company. A cinquè de primària es va produir un fet greu durant la classe d'educació física, arran del qual l'alumne va patir una lesió al cartílag del fèmur. 

De la documentació aportada se'n desprèn que en data 20 de juny de 2015 la promotora va presentar un escrit de queixa als Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques. Finalment, la família ha decidit canviar l'alumne de centre educatiu, però segueix rebent burles dels seus antics companys i també dels companys de la nova escola, que fan de transmissors de comentaris fets pels alumnes de l'escola anterior.

Un cop estudiat a fons aquest assumpte, el Síndic recomana al Departament d'Ensenyament

1. Que la Inspecció educativa, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra si es considera convenient, insti l'antiga escola de l'alumne a prendre les mesures que es considerin convenients amb l'objectiu de prevenir que el fill de la promotora segueixi rebent insults, burles o comentaris despectius de cap alumne d'aquest centre.

2. Que es doni resposta a la sol·licitud de revisió de la nota d'insuficient de l'assignatura d'educació física presentada per la promotora, tenint en compte que el seu fill disposava d'un informe mèdic emès arran de la lesió que va patir que l'eximia de cursar l'assignatura.

3. Que la Inspecció educativa adquireixi de manera efectiva el compromís d'instar l'antiga escola del fill de la promotora a augmentar i revisar a fons les mesures per ser més efectius en la resolució dels conflictes entre iguals, donant un missatge de tolerància zero davant de qualsevol comportament i/o comentari que pugui afectar un alumne. I que, en aquest procés, es valori la conveniència de formar en mediació professors i alumnes d'aquest centre a fi de millorar les eines de resolució de conflictes entre iguals.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/07/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/08/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/11/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació