Resolució
Q-04011/2014 Disconformitat amb l'actuació de l'Escola de Música d'Esparreguera en el cas de la baixa d'una alumna

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres ensenyaments
Data d'inici 30/05/2014
Data de l'últim moviment 02/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de l'Escola de Música d'Esparreguera en el cas de la seva filla. 

Exposa que el mes de setembre de 2013 va comunicar a l'escola que la menor no continuaria els estudis de música el curs següent. Durant tot aquest curs, l'escola mai es va posar en contacte amb la família però, recentment, han rebut una carta de l'Ajuntament d'Esparreguera mitjançant la qual es reclama totes les mensualitats corresponents al curs 2013-2014. 

En data 10 de maig de 2014 va presentar un escrit d'al·legacions a l'Ajuntament d'Esparreguera en què exposava que l'escola en cap moment els va informar que la baixa de l'escola havia de ser per escrit, i que tampoc se'ls va comunicar la presumpta absència a l'aula de l'alumna. Tot i això, encara no ha rebut resposta.

Contingut

Segons l'Ajuntament d'Esparreguera, la direcció i el professorat de l'escola van considerar que la família coneixia l'obligatorietat de cursar la baixa per escrit, tal com marca l'article 7.2 de l'Ordenança municipal número 24, reguladora de la taxa per la prestació dels serveis d'ensenyaments especials en establiments municipals aprovada per sessió extraordinària de data 23 de desembre de 2013, publicada al BOP de 31 de desembre de 2013.

En vista d'aquesta informació, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que revisi l'expedient de devolució dels import dels rebuts i recàrrecs dels ensenyaments de música d'aquesta alumna, tenint en compte les consideracions següents:

L'informe de resposta de l'Ajuntament indica que fins al dia 28 de febrer de 2014 no es va considerar formalment donada de baixa la filla de la promotora dels ensenyaments de l'Escola de Música. Per tant, sembla incongruent que quan al setembre de 2013 la mare va avisà l'Escola que la seva filla no continuaria les classes, la direcció de l'Escola podés treure-la de les llistes oficials de manera immediata abans que aquesta fos donada de baixa formalment. En tot cas, la direcció del centre hauria d'haver informat la mare de la impossibilitat que tenien de treure una alumna de les llistes oficials abans no presentés una instància davant l'Ajuntament per tramitar la baixa de manera formal, i l'hauria hagut de prevenir que si no ho feia així se li continuarien girant els rebuts.

L'informe de l'Ajuntament indica que quan a començament de setembre de 2013 la promotora va expressar verbalment a la professora i a la tutora que la seva filla no seguiria cursant classes, la direcció i el professorat de l'escola van considerar que la família ja coneixia l'obligatorietat de cursar la baixa per escrit. Amb tot, l'informe rebut no especifica si l'Escola de Música va assegurar-se o garantir que la família era efectivament coneixedora d'aquesta informació.

Finalment, cal recordar que la mare va avisar l'Escola que la seva filla no seguiria les classes el setembre de 2013, i l'ordenança fiscal municipal en què es basa l'informe de resposta va ser aprovada posteriorment, en data 23 de desembre de 2013, i va entrar en vigor l'1 de gener de 2014.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/06/2014 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/08/2014 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/10/2014 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2014 Ajuntament d'Esparreguera Resolució pendent d'acceptació
09/12/2014 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
07/01/2015 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/05/2015 Ajuntament d'Esparreguera No irregularitat
08/10/2015 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
22/10/2015 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
02/12/2015 Ajuntament d'Esparreguera Seguiment finalitzat