Resolució
Q-04034/2012 Disconformitat amb el Pla provisional d'establiment de serveis de temporada 2012 a les platges del Prat de Llobregat

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 01/06/2012
Data de l'últim moviment 31/07/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Prat de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa la seva disconformitat amb el Pla provisional d'establiment de serveis de temporada 2012 de l'Ajuntament del Prat de Llobregat a les platges del municipi. Segons manifesta, es va reunir amb membres d'aquest ajuntament per tractar l'assumpte relatiu a la restricció horària per l'activitat de pesca amb canya, però sense èxit. 

Sembla que amb aquest nou pla, durant el període comprès entre el 16 de maig i el 15 de setembre, l'activitat de pesca amb canya només està autoritzada de 20 a 8 hores, quan fins ara havia estat permesa tot el dia, els 365 dies de l'any. El promotor indica que a la platja militar no hi ha banyistes i que s'hi podria pescar sense cap problema, però que l'Ajuntament ha limitat també la franja horària de pesca en aquesta zona.

Contingut

En l'informe elaborat pel cap de Medi Ambient de l'Ajuntament del Prat de Llobregat s'indica que aquest pla va ser aprovat per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament del Prat en data 19 de març de 2012 i ratificat per la Direcció General de Ports i Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat amb resolució de data 22 de maig. 

No obstant això, l'article 14.3 del Decret 109/1995, de 24 de març, de regulació de la pesca marítima recreativa, estableix que els plans d'usos de temporada de les platges s'han de presentar cada any a la Direcció General de Ports i Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat abans del dia 1 de març. Així doncs, el Síndic demana a l'Ajuntament que en futures ocasions tingui en compte el termini de temps establert. 

Amb aquest recordatori de deures legals, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/06/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/07/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Resolució
31/07/2012 Ajuntament del Prat de Llobregat Seguiment finalitzat