Resolució
Q-04044/2010 Disconformitat amb l'Ajuntament de Camós per la no devolució de l'import d'un aval.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 31/08/2010
Data de l'últim moviment 28/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Camós Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa la seva disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Camós, que no li retorna l'import d'un aval.

El promotor va fer unes obres d'arranjament d'una nau agrícola que també comportaven l'enderroc d'altres obres que s'havien dut a terme anteriorment, d'acord amb el que preveia la llicència municipal núm. 6/2004, de 22 d'abril de 2004.

El promotor diu que en data 7 de maig de 2010 va presentar un escrit a l'Ajuntament en el qual sol·licitava el retorn de la garantia esmentada, ja que l'aval de la Caja de Ahorros del Mediterráneo per valor de 2.200 euros va ser presentat en data 30 d'abril de 2004 i les obres ja estan totalment finalitzades.

Contingut

Segons el que exposa l'informe de l'Ajuntament, i d'acord amb el Decret de 19 de febrer de 2007, l'aval no pot ser retornat fins que s'hagi complert la condició següent: "Sol·licitar llicència d'obres per l'enderroc de les dues habitacions de la planta altell i el paviment de la façana principal, obres executades sense llicència, i no legalitzables, i portar-ne a terme l'enderroc. Per procedir a la devolució de l'aval, l'execució de l'enderroc ha d'haver estat comprovada pel tècnic municipal, el qual n'ha d'haver informat favorablement."

A més, segons l'Ajuntament, el 10 de desembre de 2009 el promotor va sol·licitar una llicència d'enderroc, però amb posterioritat es va acreditar per informe tècnic de data 13 de gener de 2010 que a l'edificació hi havia diversos elements i acabats per als quals no es disposava de llicència i que no eren propis d'una nau agrícola.

Finalment, s'indica que per Decret d'alcaldia núm. 32/2010 s'ha atorgat llicència al promotor de la queixa per a "l'execució de les obres pel que fa a la part de la sol·licitud que correspon a l'arranjament de la nau agrícola per a boxs de cavalls i enderroc d'envans (...) d'acord amb la normativa vigent i amb la documentació existent a l'expedient número 0-32-2009".

D'altra banda, a l'informe de l'Ajuntament no s'exposa res sobre la resposta escrita donada a la instància que el promotor va presentar a l'Ajuntament en data 7 de maig de 2010 i en la qual sol·licitava el retorn de l'aval en qüestió.

El Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix l'obligació de totes les administracions de dictar una resolució expressa en tots els procediments i de notificar-la a les persones interessades. 

Amb la resolució expressa, encara que sigui fora dels terminis previstos per la normativa, es fa possible que els ciutadans tinguin un coneixement fefaent del determini adoptat per l'Administració en relació amb la seva sol·licitud i puguin resoldre el que millor els convingui en defensa dels seus interessos.

Per tot això, i per tal de valorar la procedència d'aquesta petició de devolució de l'aval del promotor, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Camós l'obligació d'adoptar les mesures necessàries per tal que els serveis tècnics municipals facin les visites de comprovació necessàries i, en conseqüència, emetin l'informe pertinent per tal que, en virtut d'aquest informe, es doni la resposta que correspongui a l'escrit presentat a l'Ajuntament en data 7 de maig de 2010.

Fet aquest recordatori de deures legals, el Síndic dóna per tancades les seves actuacions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/10/2010 Ajuntament de Camós Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2010 Ajuntament de Camós Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/04/2011 Ajuntament de Camós Resolució