Resolució
Q-04060/2011 Disconformitat amb la cessió a tercers de dades personals en el marc d'un contracte per a la prestació de serveis de traducció i interpretació

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 20/06/2011
Data de l'últim moviment 06/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Justícia Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el tractament que reben les dades personals de traductors i intèrprets vinculats a l'adjudicatària del contracte JU 59/08. En concret, manifesta que va dreçar un escrit a la Secretaria General de Justícia i que va rebre resposta amb relació al procediment judicial al qual s'havien aportat les seves dades -i la cancel·lació posterior d'aquestes, d'acord amb la resolució judicial- però no a la resta de qüestions que plantejava en aquell escrit.

Contingut

De la informació tramesa pel Departament de Justícia es desprèn que es va donar resposta a la persona interessada i se li va facilitar, si bé només parcialment, la informació que demanava. 

Així, pel que fa a la petició d'informació de la persona interessada, el Síndic constata que, si bé inicialment no es va facilitar informació relativa a un dels procediments judicials al qual s'havien aportat les seves dades personals, consta que amb posterioritat va tenir accés a aquesta informació. 

Tot i això, cal destacar que la promotora demanava també informació sobre l'empara legal de la cessió de dades al Departament de Justícia sense el seu consentiment, la data en què es va fer efectiva aquesta cessió i els requisits per exercir el dret de cancel·lació o oposició al tractament de les dades, i no hi ha constància que s'hagi donar resposta a aquestes qüestions.

Per aquest motiu, el Síndic recorda al Departament de Justícia el deure de totes les administracions públiques de donar resposta expressa a les peticions d'informació formulades pels ciutadans i a rebre informació i orientació sobre l'exercici de llurs drets i interessos, de conformitat amb els articles 21 i 22 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. 

Amb aquest recordatori, el Síndic dóna per finalitzada aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/07/2011 Secretaria General de Justícia Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/09/2011 Secretaria General de Justícia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/03/2012 Departament de Justícia Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)