Resolució
Q-04077/2010 Lentitud en la tramitació d'una sol·licitud de reconeixement del grau de disminució.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 01/09/2010
Data de l'últim moviment 23/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa pel fet que el març de 2010 va presentar una sol·licitud de reconeixement del grau de disminució i encara no ha rebut cap resposta.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família exposa que s'ha emès la resolució del grau de disminució de la persona interessada i que s'ha resolt l'expedient.

El Síndic, en tant que constata que l'Administració ha superat el termini legalment establert per a la tramitació, recorda que és molt important que una persona amb alguna discapacitat rebi, com més aviat millor, la resolució en què s'estableix el seu grau de disminució, ja que en depèn la seva possibilitat d'accedir a un plec de prestacions i mesures compensatòries que li permetin millorar la seva qualitat de vida mitjançant ajudes destinades a fomentar la seva integració social i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

Així mateix, també suggereix al Departament la necessitat que adopti mesures efectives per tal de reduir la durada d'aquests procediments i que s'ajustin als terminis legalment establerts.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/10/2010 Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2010 Departament d'Acció Social i Ciutadania (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/05/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució