Resolució
Q-04083/2012 Disconformitat amb les diferències en l'import corresponent a la quota sobre vehicles de tracció mecànica de l'exercici 2012

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 04/06/2012
Data de l'últim moviment 16/05/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Roca del Vallès Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic
Diputació de Barcelona Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les diferències existents en l'import corresponent a la quota sobre vehicles de tracció mecànica de l'exercici 2012, concretament entre els imports reflectits en l'Ordenança fiscal aprovada per a l'exercici fiscal 2012 i l'import del rebut que li havia domiciliat la seva entitat bancària.

Posteriorment, l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona va trametre un escrit al promotor mitjançant el qual se li donaven les explicacions oportunes respecte de les errades materials que s'havien produït entre la quantitat reflectida en el text de l'Ordenança fiscal i el càrrec en la domiciliació bancària. En aquest sentit, se li feia avinent que ?la confusió ve donada perquè el text de l'Ordenança que s'ha penjat al web de l'Ajuntament de la Roca del Vallès incorpora una tarifa errònia, fet que ja s'ha posat en coneixement de l'Ajuntament perquè la rectifiqui?.

Contingut

En relació amb l'escrit que va trametre l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona al promotor de la queixa, el Síndic indica que en el web de l'Ajuntament de la Roca del Vallès no ha trobat cap apartat en què es pugin consultar les diferents ordenances municipals.

El Síndic considera que el fet d'incorporar aquestes dades al web municipal corresponent compleix el deure d'informació que preveu la Llei general tributària i, en definitiva, facilita molt els tràmits tributaris a les persones físiques i jurídiques.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona que doni les indicacions oportunes a l'Ajuntament de la Roca del Vallès perquè incorpori totes les ordenances fiscals al web municipal a fi que puguin ser consultades per tots els ciutadans que ho vulguin.

En cas que la competència per decidir respecte d'aquesta matèria fos exclusivament municipal, el Síndic sol·licita a l'Organisme de Gestió Tributària que traslladi la resolució del Síndic a l'Ajuntament de la Roca del Vallès perquè en valori el contingut.

Tramitació

Data Administració Tràmit

31/08/2012 Organisme de Gestió Tributària Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
01/10/2012 Organisme de Gestió Tributària Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/10/2012 Ajuntament de la Roca del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/05/2013 Ajuntament de la Roca del Vallès Altres formes de finalitzar
16/05/2013 Organisme de Gestió Tributària No vulneració