Resolució
Q-04085/2009 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar davant les molèsties provocades pels clients d'una discoteca.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 27/08/2009
Data de l'últim moviment 09/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Arenys de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada planteja la seva queixa envers la manca d'actuació de l'Ajuntament davant les nombroses reclamacions presentades per les molèsties que li ocasiona l'activitat d'una discoteca ubicada prop del seu domicili. Sobretot denuncia la manca d'accions destinades a combatre el comportament incívic dels clients de la discoteca.

Contingut

L'Ajuntament d'Arenys de Mar informa que ha demanat al propietari del local que tingui personal de seguretat a l'entrada i que eviti l'aglomeració i els sorolls. 

Exposa també que tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra passen sovint per aquesta zona. A més a més, indica que quan es dóna avís a la Policia Local, els agents es desplacen a la zona per disminuir les molèsties o per iniciar procediments sancionadors.

D'altra banda, informa que es proposarà el canvi d'ubicació de la parada del bus nocturn, l la qual es traslladarà a un indret on no hi hagi habitatges.

Finalment, el consistori assenyala que té la intenció d'aprovar una ordenança de civisme com a mesura preventiva amb la voluntat d'aconseguir reduir l'impacte que aquestes conductes generen en els veïns.

En relació amb la informació aportada, el Síndic recorda que l'article 43 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectables públics i activitats recreatives, relatiu als vigilants de seguretat privada, estableix que els vigilants són necessaris a partir de 500 persones d'aforament autoritzat. Tot i això, l'apartat 7 indica que es pot acordar, a proposta de la Generalitat, dels Mossos d'Esquadra o de l'Ajuntament, la necessitat que determinades activitats disposin de vigilants de seguretat privada si la ubicació de l'establiment, les seves característiques o qualsevol altra circumstància ho fes necessari per garantir la seguretat del públic assistent.

El Síndic recorda també al consistori que, de conformitat amb l'article 26 de la llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, els ajuntaments, per mitjà d'ordenances o de reglaments, poden sotmetre els espectacles i les activitats a requisits i condicions addicionals, com ara l'exigència de serveis de seguretat, d'emergències o sanitaris, per assegurar la protecció de la integritat i la salut de les persones que hi participen.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/12/2009 Ajuntament d'Arenys de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament d'Arenys de Mar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/12/2010 Ajuntament d'Arenys de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/06/2011 Ajuntament d'Arenys de Mar Resolució