Resolució
Q-04088/2010 Disconformitat amb la denegació d'escolaritzar uns bessons a la mateixa classe en una escola de Gurb.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 02/09/2010
Data de l'últim moviment 10/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa que en el moment de formalitzar la matrícula per als seus fills bessons a l'escola en què havien estat admesos, va demanar que poguessin anar a la mateixa classe però li ho van denegar. Quan va demanar accedir a l'escola que havien sol·licitat en segon opció, la qual disposava només d'una vacant, no va poder matricular els seus fills ja que se li va denegar un augment de ràtio.

Contingut

El Departament d'Ensenyament assenyala en el seu informe de resposta que l'escola de Gurb va informar la persona interessada que una de les normes no escrites de l'escola era la de no agrupar germans bessons al mateix grup classe.

D'altra banda, exposa que atès que no hi havia vacants disponibles en el centre sol·licitat en segona opció per la persona interessada, se li va oferir la possibilitat de matricular els seus fills bessons a un altre centre, que és una escola d'una sola línia en la qual els germans poden anar al mateix grup classe.

El Síndic assenyala que la decisió respecte de l'organització dels grups de classe entra dins de l'àmbit organitzatiu i pedagògic de cada centre per exercir la seva activitat, sempre que no hi hagi raons d'interès dels infants que aconsellin una decisió en un altre sentit.

No obstant això, considera que aquest criteri d'organització hauria de ser inclòs dins el projecte educatiu del centre o en les normes de funcionament de manera que suggereix al Departament d'Ensenyament que doni les instruccions oportunes perquè aquesta ?norma? pugui ser incorporada com a criteri d'organització pedagògica en el projecte educatiu o en altres documents de funcionament i definició del centre de l'escola o que com a tal pugui ser objecte de difusió si s'escau entre les famílies amb infants bessons.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/09/2010 Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/03/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/03/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/03/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/11/2011 Departament d'Ensenyament Resolució