Resolució
Q-04114/2012 Disconformitat amb el retard en la tramitació d'un expedient de renda mínima d'inserció i amb l'import reconegut

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 05/06/2012
Data de l'últim moviment 31/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el retard en la tramitació del seu expedient de renda mínima d'inserció, que té aprovat amb efectes des de l'1 de juliol de 2011. 

Exposa que ha cobrat un mes però no els endarreriments (des de juliol de 2011 en endavant), i que no està d'acord amb l'import de la prestació, que considera que ha de ser superior.

Contingut

En vista de les dades de què es disposa, el Síndic entén que la fixació de l'import de la prestació, tal com plantejava el promotor, no s'adequa a la normativa aplicable. 

En aquest sentit, la normativa reguladora de la prestació estableix que en el supòsit de percepció d'ingressos irregulars -com sembla que passa en aquest cas-, tant pel que fa a la quantia com pel que fa a la periodicitat s'ha de tenir com a referència la mitjana dels ingressos obtinguts durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud. I en el cas del promotor de la queixa, segons les dades de què es disposa, el descompte que s'està aplicant amb caràcter permanent és molt superior.

Així mateix, el Síndic recorda que les administracions públiques tenen el deure de resoldre expressament, i dins del termini màxim establert en cada cas, els procediments administratius i també els recursos que es presentin contra les resolucions adoptades. D'acord amb l'article 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, el termini màxim per resoldre el recurs d'alçada es de tres mesos.

Per tot això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que prengui les mesures oportunes per revisar i verificar les dades que s'han tingut en compte per a la resolució esmentada; que resolgui al més aviat possible el recurs d'alçada interposat pel promotor en data 31 de maig de 2012, tot donant resposta expressa i detallada a les al·legacions efectuades per la persona interessada, i que, en cas de comprovar la veracitat de les dades que expressa, estimi el recurs i modifiqui l'import de la prestació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/12/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
11/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
27/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
13/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
11/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
31/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-05947/2011