Resolució
Q-04147/2011 Disconformitat amb la manca d'actuació de la direcció de l'escola La Parellada de Sant Boi de Llobregat i de la Inspecció d'Ensenyament davant la presumpta situació d'assetjament patida per un alumne del centre

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Assetjament escolar
Data d'inici 22/06/2011
Data de l'últim moviment 07/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de la direcció de l'escola La Parellada de Sant Boi de Llobregat i de la Inspecció d'Ensenyament davant la presumpta situació d'assetjament patida pel seu fill al centre.

També es queixa de l'actitud de la psicòloga de l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP), la qual no veu indicis per haver de canviar el menor d'escola, tal com sol·liciten els pares.

Contingut

L'informe tramès pel Departament d'Ensenyament fa una relació de les actuacions endegades des de la direcció del centre, l'EAP i la Inspecció educativa, de l'anàlisi de les quals no es desprèn l'existència d'una situació d'assetjament vers el fill del promotor.

Tenint en compte que finalment es va valorar la conveniència que aquest alumne repetís curs, el Síndic informa el promotor de la queixa que des de la Inspecció educativa s'ha orientat la direcció del centre i la psicopedagoga perquè se segueixin implicant per resoldre totes les incidències que puguin afectar el seu fill, es faci un treball entre la família i el centre i es vetlli per evitar que es produeixin conflictes entre iguals a l'aula.

Tot i així, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que des de l'escola i l'EAP es faci un seguiment adequat d'aquest infant d'acord amb les seves necessitats.

Amb aquestes consideracions finals, el Síndic dóna per finalitzada la seva actuació en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/07/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/10/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/02/2012 Departament d'Ensenyament Resolució