Resolució
Q-04205/2015 Queixa relativa a un expedient de responsabilitat patrimonial de l'Ajuntament de Calonge

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 16/06/2015
Data de l'últim moviment 29/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Calonge Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució del recurs que va presentar contra una resolució desestimatòria de l'Ajuntament de Calonge en relació amb l'expedient de responsabilitat patrimonial obert en aquest ajuntament a causa d'una caiguda que va patir el promotor quan circulava en bicicleta per un carrer de Sant Antoni de Calonge.

El Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. Així mateix, l'article 42.1 de la Llei 30/1992 determina que l'Administració està obligada a dictar resolució expressa sobre totes les sol·licituds que formulin les persones interessades i en els procediments iniciats d'ofici la instrucció i resolució dels quals afecti els ciutadans o qualsevol persona interessada. Estan exempts d'aquesta obligació els procediments en què es produeixi la prescripció, la caducitat, la renúncia o el desistiment en els termes que preveu aquesta Llei, i els relatius a l'exercici de drets que només hagin de ser objecte de comunicació i aquells en què s'hagi produït la pèrdua sobrevinguda de l'objecte del procediment.

D'altra banda, l'article 113.1 de la Llei 30/1992 estableix que ?la resolució del recurs ha d'estimar o desestimar en tot o en part les pretensions que s'hi formulen, o n'ha de declarar la inadmissió?.

Per tant, el Síndic demana a l'Ajuntament de Calonge que, en el termini més breu possible, resolgui expressament el recurs presentat pel promotor de la queixa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2015 Ajuntament de Calonge Resolució pendent d'acceptació
13/10/2015 Ajuntament de Calonge Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/10/2015 Ajuntament de Calonge Resolució pendent d'acceptació
29/10/2015 Ajuntament de Calonge Resposta a la resolució pendent d'acceptació