Resolució
Q-04251/2010 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Cunit davant les molèsties que ocasiona l'activitat d'un bar.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 13/09/2010
Data de l'últim moviment 07/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cunit Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa per la manca d'actuació suficient de l'Ajuntament de Cunit davant la incidència acústica que ocasiona en el seu habitatge la terrassa d'un bar.

Contingut

En la comunicació tramesa per l'Ajuntament, es mostra l'acord pel qual es requereix a la titular de l'activitat que en un termini de vint dies hàbils aporti la documentació que se li demana a fi de tramitar la llicència de terrassa.

El Síndic constata que aquest acord conté un punt de redacció confusa en el qual s'estableix que l'autorització queda condicionada a l'adequació de la terrassa, i que aquest acord requereix a la titular del local que presenti tota la documentació per obtenir la llicència preceptiva. Per tant, el Síndic dedueix que l'ús de la terrassa en espai privat s'ha estat desenvolupant sense llicència.

D'aquesta manera, l'actuació municipal que hauria hagut de dur a terme l'Ajuntament, tan bon punt va entrar la primera denúncia, és la de verificar si l'activitat de la terrassa desenvolupada en l'espai privat estava autoritzada de conformitat amb les prescripcions fixades a l'Ordenança i, de constatar que no ho estava, ordenar-ne el tancament amb advertiment de precintament.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Cunit, d'una banda, que revisi la redacció de l'acord primer de la Junta, quan diu que l'autorització queda condicionada a l'adequació de la terrassa per evitar una interpretació no ajustada a la legalitat; i, de l'altra, que revisi la redacció de l'acord segon de la Junta quan detalla la documentació requerida a la titular i hi afegeixi també la presentació de l'acord de la comunitat de propietaris, segons l'article 2.3 de l'Ordenança.

El Síndic també recorda a l'Ajuntament que quan rebi una denúncia per la incidència acústica d'una activitat, el que cal verificar immediatament és que l'activitat estigui autoritzada, ja que si no ho està, no caldrà fer mesuraments, ni ordenar mesures correctores, sinó que caldrà ordenar-ne el tancament sens perjudici que pugui legalitzar-se.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/12/2010 Ajuntament de Cunit Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/02/2011 Ajuntament de Cunit Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/02/2011 Ajuntament de Cunit Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/04/2011 Ajuntament de Cunit Resolució