Resolució
Q-04261/2015 Manca d'informació sobre la continuïtat d'una escola de Santa Margarida de Montbui

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 18/06/2015
Data de l'últim moviment 09/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La persona interessada exposa que els seus fills estan matriculats en una escola de Santa Margarida de Montbui, però que no se'ls assegura la continuïtat del servei de cara al proper curs escolar. Exposa que al nucli antic del municipi no hi ha altres serveis educatius bàsics, els quals es concentren al nucli urbà.

Posteriorment, el Síndic ha sabut que, després d'haver fet un estudi econòmic sobre la viabilitat de les llars d'infants, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, en sessió de 27 de juliol de 2015, va acordar la supressió d'aquesta llar d'infants.

En vista d'aquesta informació, el Síndic recorda que la decisió sobre la continuïtat o no d'un servei municipal forma part del marge de discrecionalitat de què disposa l'Administració local, i que la supressió d'aquest servei suposa una reducció de la despesa municipal a la qual, per un criteri d'eficiència en la gestió dels recursos públics, aquesta administració pot optar. Tot i això, també cal tenir en compte que la decisió de reduir la despesa pública no justifica necessàriament l'adopció de mesures que puguin contradir l'exercici efectiu dels drets de les persones. 

En vista d'aquestes consideracions, doncs, el Síndic demana a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui:

1. Que analitzi quin impacte ha generat el tancament de l'escola bressol en l'accés dels infants residents al nucli antic a l'educació infantil de primer cicle.

2. Que analitzi l'accessibilitat geogràfica de les dues escoles bressol municipals per a la població que resideix al nucli antic i valori la permanència del servei en cas que hi hagi alumnat que es vegi privat d'accedir a l'educació infantil de primer cicle per un eventual dèficit d'accessibilitat (o que adopti, si escau, mesures alternatives per compensar aquest dèficit d'accessibilitat, si hi és).
 
3. Que observi l'evolució de la demanda d'escolarització a aquesta etapa educativa i que, si hi ha dèficit d'oferta de places per atendre la demanda existent, aquest cessament de l'activitat sigui temporal.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/06/2015 Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/08/2015 Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2015 Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/10/2015 Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Resolució pendent d'acceptació
09/12/2015 Ajuntament de Santa Margarida de Montbui Reiteració a la resolució pendent d'acceptació